Κάζο για την ΑΕΚ, αποκλείστηκε από την Βελέζ και δεν συνεχίζει στην Ευρώπη από τον Ιούλιο

Αποκλεισμός – σοκ για την ΑΕΚ, η οποία μένει εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο(!), καθώς ηττήθηκε από την Βελέζ στο ΟΑΚΑ στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2. Το παιχνίδι στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League οδηγήθηκε στην παράταση με γκολ του Μάνταλου στο 98’ (1-0 στη κανονική διάρκεια). Στο έξτρα ημίωρο δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα και στα πέναλτι μοιραίοι παίκτες για την Ενωση ήταν οι Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο που δεν σκόραραν από την άσπρη βούλα.

Τα πέναλτι: Βελέζ: Γκεοργκίγιεβιτς, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. ΑΕΚ: Ανσαριφάρντ, δοκάρι. Βελέζ: Μπραντάο 0-1, ΑΕΚ: Τζαβέλλας, 1-1, Βελέζ: Βεχάμποβιτς, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, ΑΕΚ: Σάκχοφ, 2-1, Βελέζ: Τσβιγιάνοβιτς, 2-2, ΑΕΚ: Λόπες, απέκρουσε ο Μπογκντάνοβιτς, Βελέζ: Ζβόνιτς, 3-2, ΑΕΚ: Αραούχο, απέκρουσε ο Μπογκντάνοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε νευρικότητα στο παιχνίδι της και δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες (10’, 25’, 34’, 37’) και στις τέσσερις δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα ο Αραούχο.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία και προσπάθησαν να σκοράρουν με κόντρα επιθέσεις. Και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσόσιτς (14’) και Ράντοβατς (36’).

Η Βελέζ απείλησε στο 51’ με τον Αντουσιτς και στο επόμενο λεπτό ο Τάκκοβιτς είχε κάκιστο τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Στο 69’ ο Λε Ταλέκ σταμάτησε τον Τσόσιτς πριν «εκτελέσει» τον Στάνκοβιτς.

Το γκολ – λύτρωση για την ΑΕΚ που έστειλε το ματς στην παράταση ήρθε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αλμπάνης έκανε το γέμισμα, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά και ο Μάνταλος με κοντινό τελείωμα έγραψε το 1-0.

O Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες, Μιτάι, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Λόπες, Ζαϊμοβιτς, Τσόσιτς, Τσβιγιάνοβιτς, Βεχάμποβιτς, Μπραντάο, Οβτσίνα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μπακάκης (90’ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία (80’ Αλμπάνης, 90’ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (62’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Όβτσινα, Ίσιτς (95’ Μπραντάο), Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (87’ Ζβόνιτς), Τσόσιτς (95’ Οσμιτς), Πρσες (63΄Βεχάμποβιτς), Άντουσιτς (73’ Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73’ Γκεοργκίγιεβιτς).