Καυτά ντέρμπι στα σπλάχνα του «δικεφάλου» – Σύγχυση στο εσωτερικό της ΑΕΚ

Καυτά ντέρμπι στα σπλάχνα του «δικεφάλου» – Σύγχυση στο εσωτερικό της ΑΕΚ

H AEK με την καθαρή νίκη της στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό (2-0) στην OPAP Arena ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Super League, ωστόσο στο εσωτερικό της ΠΑΕ φαίνεται πως υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα που αν δεν κλείσουν μπορεί να δημιουργήσουν παρατράγουδα, με απρόβλεπτες συνέπειες σε ό,τι αφορά την ηρεμία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οσα συμβαίνουν στην Ένωση δεν προκαλούν έκπληξη, επειδή βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο! Η ΠΑΕ άλλαξε ιδιοκτήτη καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέδωσε τα κλειδιά της εταιρείας στον Μάριο Ηλιόπουλο που δεν γνώριζε από ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι του νέου ιδιοκτήτη θέλησαν να έχουν τον πρώτο λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις κυρίως στα μεταγραφικά της ομάδας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί ο ρόλος του εκτελεστικού διευθυντή Παναγιώτη Κονέ και του τεχνικού διευθυντή Ράντεκ Κουχάρσκι.

Ο Μ. Ηλιόπουλος έδωσε χώρο δράσης μέσα στην ΠΑΕ στον ξάδελφό του Αντώνη Ηλιόπουλο, ο οποίος αρχικά ασχολήθηκε με τις ακαδημίες. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Μαζί με τον φίλο του και πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ράφικ Τζιμπούρ ασχολήθηκαν και με τις μεταγραφές στην πρώτη ομάδα. Λέγεται πως οι δυο τους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την πολυσυζητημένη μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ.

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από την ΑΕΚ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ο στενότερος συνεργάτης του «τίγρη». Ο Παπαδόπουλος ήταν βαρύ χαρτί για την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, χωρίς να έχει θέση στο οργανόγραμμά της. Ωστόσο όλα τα θέματα που απασχολούσαν την ομάδα, από την πρόσληψη ενός κλητήρα μέχρι μια πολυδάπανη μεταγραφή, περνούσαν απ’ αυτόν. Στην ουσία αντικαθιστούσε τον Δ. Μελισσανίδη όταν αυτός δεν μπορούσε να δώσει το παρών. Επιπλέον, ήταν ο εξωδιοικητικός παράγοντας που είχε επαφές με τις ΕΠΣ (και όχι μόνο) για λογαριασμό της Ενωσης. «Ηταν απολύτως δική μου επιλογή. Πήρα την απόφαση γιατί έκλεισε ένας κύκλος» ήταν η λακωνική δήλωση του Παπαδόπουλου (στο dikisports.blogspot.com), ο οποίος έφυγε με πικρία από τον «δικέφαλο» για κάποια πράγματα που είχαν συζητηθεί στο εσωτερικό της ομάδας και τον αφορούσαν άμεσα. Δεν είπε κουβέντα γι’ αυτά ούτε πρόκειται να πει.

Έπεται συνέχεια απολύσεων και παραιτήσεων

Ο Μ. Ηλιόπουλος έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων στην ΠΑΕ και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργούνται απ’ αυτή την κατάσταση. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν κι άλλες απομακρύνσεις ή παραιτήσεις από την ΠΑΕ. Για να μην υπάρξει αναταραχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την περασμένη Πέμπτη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα και στην ομιλία του προς τους παίκτες αναφέρθηκε σε πιθανές αποχωρήσεις, οι οποίες αφορούν το οργανόγραμμα της Ενωσης. Η σημαντικότερη είναι το τέλος της συνεργασίας της ΠΑΕ με τον Π. Κονέ (τον αντικατέστησε ο Χαβιέρ Ριμπάλτα). Το συμβόλαιό του είχε ανανεωθεί επί των ημερών του Μ. Ηλιόπουλου, αυτός έτρεξε την υλοποίηση του πρόσφατου μεταγραφικού σχεδιασμού με οδηγό τις επιθυμίες του Ματίας Αλμέιδα και η αποχώρησή του είναι δική του απόφαση.

Προτεραιότητα η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα

«Οσον αφορά τυχόν αποχωρήσεις που μπορεί να προκύπτουν, δεν θέλω να επηρεάζεται κανένας, δεν αλλάζει τίποτε στην καθημερινότητά μας, εμείς είμαστε εδώ κι εγώ προσωπικά για όποιον χρειαστεί οτιδήποτε, είμαι εδώ για όλους σας και συνεχίζουμε κανονικά όπως και πριν, είμαστε οικογένεια» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές της.

Για τον Μ. Ηλιόπουλο προτεραιότητα είναι να νιώθει ασφαλής και χαρούμενος που δουλεύει για την ΑΕΚ ο Μ. Αλμέιδα. Μετά τον αποκλεισμό της Ενωσης από την Ευρώπη είχαν ειπωθεί πολλά, εντός και εκτός ΠΑΕ, σε βάρος του Αργεντινού προπονητή, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα και ήταν επιφυλακτικός για το μέλλον του στην ομάδα. Για τον λόγο αυτό ο Μ. Ηλιόπουλος είχε πολύωρες συζητήσεις με τον «Πελάδο» και λέγεται πως πέτυχε να εξαφανιστεί κάθε… συννεφάκι στη σχέση τους.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο φύλλο 412 της εφημερίδας Documento (6/10).

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» – Χάος στους δρόμους, ελλείψεις καυσίμων – Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

«Τον πήγαν στη μάντρα και τον σκοτώσανε…»: Ιστορικές μαρτυρίες αναβιώνουν το Μπλόκο της Κοκκινιάς 80 χρόνια μετά

Στοιβάζουν 27… σ’ ένα δωμά – Στα κάγκελα οι γονείς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter