Καύσωνας: «Βράζουν» οι μεγάλες πόλεις ακόμη και τη νύχτα – Πάνω από 30 °C η ελάχιστη θερμοκρασία (Χάρτες)

«Καμίνι» η χώρα για 11η ημέρα εν μέσω του κύματος καύσωνα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα με την θερμοκρασία να μην καταφέρνει να πέφτει ακόμη και κάτω από τους 30°C για πολλά 24ωρα.

Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως, παρατηρείται οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Εικόνα 2), υπάρχουν σταθμοί όπως στον Πειραιά, όπου για 10 συνεχόμενες ημέρες (από τις 09/07) η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από τους 30°C καθόλη την διάρκεια της ημέρας (συνολικά > 216 ώρες).

Παρόμοια κατάσταση και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής όπως στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη.

Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Αττική από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα αποτελεί επιπρόσθετο, σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δείτε επίσης: 

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα – Πάνω από 40°C η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή

Έξαλλος ο Βελόπουλος από την «ψεκασμένη» διακόσμηση του Μαξίμου και το «φενγκ σούι βατραχάκι» (Video)

Ο Covid ανοίγει τον δρόμο για έξοδο Μπάιντεν από την κούρσα;

Μακάβριο λάθος στον ΕΦΚΑ: Ζητούν από νεκρό να… αποδείξει την αναπηρία του (Έγγραφο)

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Καψόνι διαρκείας σε δύο στελέχη της πυροσβεστικής – Ψιλά γράμματα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Πότε υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες

Παλεύουν με τις φλόγες και τις ελλείψεις – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες

Ετικέτες