Κάτω από τη βάση η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ασφάλεια, μεταναστευτικό και επενδύσεις

Κάτω από τη βάση η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ασφάλεια, μεταναστευτικό και επενδύσεις

Τρεις μήνες και κάτι ημέρες έχουν περάσει από τις εθνικές εκλογές και μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών. Η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΪ το επιβεβαιώνει. Άσχετα από τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου που η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν είναι ευνοϊκά για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα στην ερώτηση σε ποιους τομείς τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες, με εξαίρεση τα φορολογικά που απάντησε το 30% των ερωτηθέντων στα υπόλοιπα ζητήματα μάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό. Ειδικότερα μόλις το 10% εκτιμά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πήγε καλύτερα στην ασφάλεια, το 8% στις επενδύσεις και το 1% στο μεταναστευτικό. Πρόκειται για τρεις τομείς στους οποίος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σηκώσει ψηλά τον πήχη και τώρα μοιραία περνά από κάτω. Οι υποτιθέμενοι υπερυπουργοί με τα πτυχία από Χάρβαρντ πολλές φορές πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Οι γκάφες ακολουθούν η μία από την άλλη ενώ η κυβέρνηση εκπέμπει μία σαφή εικόνα δυσλειτουργίας και εσωτερικών αντιπαλοτήτων.

Στο ίδιο ερώτημα σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δεν απάντησαν. 

Πιο αναλυτικά το 20% απάντησε σε «κανέναν» και το 21% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το μόνο ευτύχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πως στην παρούσα φάση ακόμη βρίσκεται στο μήνα του μέλιτος σε ότι αφορά την φθορά της. Οι πολίτες έχουν ακόμη προσδοκίες και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει απόθεμα πολιτικού κεφαλαίου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μιντιακή παντοκρατορία που διαθέτει δίνουν προς το παρόν ανάσες.

Ωστόσο εάν η κυβέρνηση συνεχίσει με τον τρόπο που πορεύεται η φθορά θα έρθει πολύ νωρίτερα από ότι υπολογίζουν στη ΝΔ. Τα ΜΜΕ διαμορφώνουν συνειδήσεις μεν αλλά την τελική ψήφο τη διαμορφώνει η τσέπη. Και σε αυτό τα μεσαία στρώματα τουλάχιστον για το 2020 δεν φαίνεται να κερδίζουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Documento Newsletter