Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Ο «σιωπηλός πόλεμος» του Ισραήλ για την κατάληψη παλαιστινιακής γης

Το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο (και) στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπογραμμίζει ο ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επίσης ένας σιωπηλός πόλεμος που επικεντρώνεται στην κατάληψη παλαιστινιακού εδάφους και τον ξεριζωμό των παλαιστινιακών οικογενειών από τη γη τους.

Οι επιθέσεις από ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους ήταν από τις πιο βίαιες τον περασμένο χρόνο.

«Το Ισραήλ διεξάγει δύο πολέμους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ένας πόλεμος  σπάει ρεκόρ στη βία και τα καταστροφικά αποτελέσματά του. Ο άλλος είναι σιωπηλός, αλλά στρατηγικά ισχυρός», σημειώνει ο ανταποκριτής του Al Jazeera Nour Odeh, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Είναι ο πόλεμος στην παλαιστινιακή γη και η ύπαρξη παλαιστινιακών κοινοτήτων υπό την κάλυψη της γενοκτονίας».

Το Ισραήλ έχει καταλάβει παράνομα 27,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα παλαιστινιακής γης, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Αυτό είναι περισσότερο από το ήμισυ της παλαιστινιακής γης που κατασχέθηκε τα προηγούμενα 24 χρόνια.

«Από τον περασμένο Οκτώβριο οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατεδαφίσει σχεδόν 2.000 παλαιστινιακά σπίτια και κατασκευές και έχουν εκτοπίσει σχεδόν 5.000 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου του ξεριζωμού ολόκληρων κοινοτήτων από τα εδάφη τους επηρεάζοντας περισσότερους από 530.000 ανθρώπους».

Επιπλέον, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης

Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη: «Αυτό που σκότωσε τα παιδιά μας παραμένει ελεύθερο» (Video) 

Νόμπελ ανοησίας 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι και το αφιέρωσε στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών – Ανατριχίλα στο Καλλιμάρμαρο (Video) 

Το χρυσό περίπτερο της Μενδώνη στη ΔΕΘ – Αυτή την Κυριακή στο Documento 

Τέμπη: Τα συγκλονιστικά μηνύματα της συναυλίας- «Τι θα έλεγαν αν στο τρένο ήταν τα παιδιά τους; – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (Photos)

Ετικέτες