Κατερίνα Στεφανίδη: Η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση του μεγάλου τελικού στο επί κοντώ

Κατερίνα Στεφανίδη: Η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση του μεγάλου τελικού στο επί κοντώ

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο Ρίο αγωνίζεται απόψε το βράδυ στον τελικό του άλματος επί κοντώ, έχοντας βλέψεις για ψηλά.

Ο τελικός ξεκινά στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 2.

Η Στεφανίδη προκρίθηκε στον τελικό με άλμα στα 4.55μ., ενώ την παρουσία της στον τελικό εξασφάλισε και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία γνωστοποίησε την Τρίτη ότι δεν θα αγωνιστεί τελικά λόγω τραυματισμού.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Αριάδνη Αδαμοπούλου: Δεν θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ – Ο λόγος

Η αντίδραση της Στεφανίδη για τον τελικό

Το όριο πρόκρισης ήταν τα 4,75μ αλλά στο 4,55μ. μόλις 11 αθλήτριες είχαν περάσει το ύψος. Αποφασίστηκε να προκριθούν και οι 11 χωρίς περαιτέρω προσπάθειες. Όμως έπρεπε για να συμπληρωθεί η 12άδα του τελικού να περάσει και μια αθλήτρια που είχε περάσει το προηγούμενο ύψος των 4,40μ. Εκεί όμως αποφασίστηκε να προκριθούν όλες. Ετσι για πρώτη φορά στην ιστορία του επί κοντώ στον τελικό Ολυμπιακών Αγώνων αποφασίστηκε να μετάσχουν 20 αθλήτριες, ενώ θα εμφανιστούν 19 λόγω απόσυρσης της Αδαμοπούλου.

«Πήγαν όλα καλα. Πέρασαν και οι μισές κοπέλες στον τελικό οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Είναι ανήκουστο και απαράδεκτο. Για εμένα φταίει ξεκάθαρα η World Atheltics, η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, χωρίς να καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ. Θα πρέπει να μπούμε πιο νωρις, θα είναι ουρά με 20 κοπέλες για να κάνουμε ζέσταμα. Μάλλον θα κάνουμε δύο δοκιμαστικά. Θα πρέπει, για να μην πάρει 5 ώρες ο αγώνας, να είναι πιο απότομα τα ύψη. Τέλος πάντων, δεν τα έχω σκεφτεί στο μυαλό μου. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι 20 κοπέλες στον τελικό», δήλωσε μετά την πρόκρισή της η Στεφανίδη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter