Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Πράξη έκαναν τις προειδοποιήσεις τους τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση για τα άρθρα 7 (από κοινού γονική μέριμνα) και 14 (τεκμήριο 1/3 στην επικοινωνία) σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές, δύο βουλευτές της συμπολίτευσης διαφοροποιούνται από τη γραμμή του κόμματος, προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. 

Παρά τις ενστάσεις των Χ. Αθανασίου και Μ. Βολουδάκη, μόνο οι Μ. Γιαννάκου και Ολ. Κεφαλογιάννη βρήκαν το σθένος να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που έχει προκαλέσει σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Το σχέδιο νόμου ψηφίσθηκε επί της αρχής μόνο από τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ 25 να καταψηφίζουν, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Ως προς την ονομαστική ψηφοφορία για τα δύο επίμαχα άρθρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ απείχαν, με την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 να καταψηφίζουν μαζί με τις δύο βουλεύτριες της ΝΔ. 

«Ο Μητσοτάκης κρατά σε καραντίνα τη Βουλή γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πια τη ΝΔ»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Κουμουνδούρου προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Οι δύο διαρροές της ΝΔ, που ψήφισε μόνη της το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, επιβεβαιώνουν πλήρως για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης κρατά σε λοκντάουν τη Βουλή και έχει καταργήσει τις ονομαστικές ψηφοφορίες με πρόσχημα την πανδημία, αρνούμενη την ψηφοφορία των βουλευτών έστω μέσω Webex, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει διάπλατα το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και εισηγείται μέχρι και την άρση του ορίου των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πλέον το κόμμα του, αφού ακόμα και οι βουλευτές του είναι αντίθετοι στα νομοσχέδια που θέλει να περάσει. Αυτό φοβόταν για τη συνεπιμέλεια, αυτό φοβάται για τη φαρμακευτική κάνναβη, για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για τα εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να έρθει για να υπερασπιστεί τη συνεπιμέλεια, γιατί θα έπρεπε να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της κας Γιαννάκου για «χρήμα» που ξοδεύτηκε για το νομοσχέδιο αυτό και στην επιστολή κόλαφο του ΟΗΕ που έκρυψε. Και φυσικά, αντί να διαγράψει τον κ. Λοβέρδο για την αδιανόητη δήλωσή του πως ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός, τον καλύπτει με την ανοχή του.

Η ΝΔ απομονωμένη από όλους στη Βουλή ψήφισε το πιο αναχρονιστικό νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο, το οποίο παραγνωρίζει το συμφέρον του παιδιού και το μετατρέπει σε βαλίτσα ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γονέων.

Όσο για τις διαρροές, εάν αυτό γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων θα διέβλεπε πιθανότατα πτώση της κυβέρνησης, άδειασμα του Πρωθυπουργού και διάφορα άλλα γλαφυρά. Σήμερα που οι βουλευτές της ΝΔ γυρνούν την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και τον καταγγέλλουν, είναι απλά Πέμπτη».

Documento Newsletter