Καταπληκτική ποιότητα ζωής: Λουκέτα σε Υγεία και Παιδεία

Καταπληκτική ποιότητα ζωής: Λουκέτα σε Υγεία και Παιδεία

Νοσοκομεία και κέντρα υγείας υπ’ ατμόν. Από τη μία με την παραίτηση υγειονομικού προσωπικού λόγω burn out και λόγω της αντιμετώπισής τους σαν πιόνια που βουλώνουν τρύπες παντού και πάντοτε διανύοντας χιλιόμετρα και αναλαμβάνοντας περιστατικά άλλης ειδικότητας. Τα περιστατικά στο ΕΣΥ σχεδόν καθημερινά, από τη Σάμο, την Άρτα και τη Σητεία ως το Ρέθυμνο, τη Ρόδο και το Έλενα Βενιζέλου. Από την άλλη με την απειλή συγχωνεύσεων να κρεμιέται πάνω από το κεφάλι τους στον υπό διαμόρφωση «νέο», «αδυνατισμένο», υγειονομικό χάρτη.

Την ίδια μοίρα έχουν και σχολικές μονάδες ανά τη χώρα. Από τη μία προσλαμβάνονται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης μπροστά στις ζητούμενες θέσεις αφήνοντας παιδιά ενός κατώτερου θεού στο έλεος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Από την άλλη διευρύνεται ο αριθμός των μαθητών σε κάθε αίθουσα και συγκροτούνται τμήματα-γίγαντες. Όλα αυτά οδηγούν στο λουκέτο ολόκληρων μονάδων για να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Πελοποννήσου, καθώς με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναστέλλεται η λειτουργία, μπαίνει λουκέτο δηλαδή, σε 21 νηπιαγωγεία και 13 δημοτικά, εκ των οποίων τα δύο είναι ειδικά σχολεία.

Μάλιστα τα λουκέτα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: δεν θα χτυπήσει πλέον το κουδούνι σε έξι νηπιαγωγεία και τέσσερα δημοτικά σχολεία στη Λακωνία, σε πέντε νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στην Αργολίδα, σε τρία νηπιαγωγεία και ισάριθμα δημοτικά στη Μεσσηνία, σε έξι νηπιαγωγεία στην Αρκαδία και σε ένα νηπιαγωγείο στην Κορινθία.

Μπορεί άραγε να γίνει σωστό και πρέπον μάθημα υπ’ αυτές τις συνθήκες; Μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στα ΤΕΠ ή για χειρουργείο και να εξυπηρετηθεί ως επείγον περιστατικό χωρίς να πληρώσει;

Η Ελλάδα 2.0 προσφέρει καταπληκτική ποιότητα ζωής με καινούργια λουκέτα. Θ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Λονδίνο: Πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών – Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής (Photos – Videos)

«Η Ελλάδα αφήνει τους πάντες να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη» – Το Politico «καίει» Μητσοτάκη για Τέμπη, Πύλο, υποκλοπές

Απρόοπτο on air: Χόρευε κρατώντας μπίρα στο χέρι δίπλα σε ρεπόρτερ στο Σύνταγμα (Video)

«Ο,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» – Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί στο Documento τη στάση και τις επόμενες κινήσεις του

Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Να προχωρήσει σε όλες τις διώξεις» (Video)

Μάχη με τις φλόγες για 5η ημέρα στο Παγγαίο – Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα (Photos)

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Διώτη: Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στην «Κεντροαριστερά» ετούτη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter