Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τον τρόπο θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών της Ρούλας Πισμπιρίγκου. Της μητέρας από την Πάτρα η υπόθεση της οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη με όσα αποκαλύπτονται.
Στο διαβιβαστικό γίνεται λόγος σύμφωνα με πληροφορίες για «θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία» ο οποίος επήλθε μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή της χορήγησης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη , η οποία όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό την ώρα που χορηγήθηκε ήταν μαζί της μόνο η μητέρα της.
Δείτε επίσης: Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Βίντεο – ντοκουμέντο από το εσωτερικό των δικαστηρίων της Ευελπίδων
«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα η συγκεκριμένη ουσία φέρεται να μην ανιχνεύεται παύει να ανιχνεύεται μετά την παρέλευση μιάμισης ώρας, στοιχείο που πιθανώς ήταν εν γνώση της μητέρας της.
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της» υπογραμμίζεται.
Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη» επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) η 9χρονη Τζωρτζίνα ενώ παράλληλα εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».
Έρευνα για το πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη
Πολλά είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν για την υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της μητέρας των τριών κοριτσιών, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η 33χρονη, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται να χορήγησε κεταμίνη στο παιδί της, εμφανίζεται να την προμηθεύτηκε από φαρμακαποθήκη.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν κατά πληροφορίες αν αυτό το ενδεχόμενο ισχύει, ενώ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο, χωρίς αυτό να σχετίζεται απαραιτήτως με την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης εργάζεται στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αχαΐας. Ως σημαντικό, αξιολογείται επίσης το στοιχείο ότι ο ίδιος ο σύζυγος της συλληφθείσας για τη δολοφονία της κόρης της, συνεργαζόταν ως οδηγός με φαρμακαποθήκες.
Στο μεταξύ, άφαντος παραμένει από το πρωί ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης. Ο 30χρονος, έχει κλειστό εδώ και ώρες το τηλέφωνό του και φέρεται να μην εμφανίστηκε ούτε στη δουλειά του σήμερα, την επόμενη ημέρα από τη σύλληψη της συντρόφου του για τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους.
Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη έρευνα για το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη