«Καταπέλτης» ο Γ. Μαντζουράνης κατά την αγόρευσή του στο ειδικό δικαστήριο: Δικάζετε το απομεινάρι της αληθινής σκευωρίας

«Καταπέλτης» ο Γ. Μαντζουράνης κατά την αγόρευσή του στο ειδικό δικαστήριο: Δικάζετε το απομεινάρι της αληθινής σκευωρίας

Την αποκατάσταση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης που επλήγη εξαιτίας της σκευωρίας, που όπως είπε, στήθηκε σε βάρος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ζήτησε κατά την αγόρευσή του στο ειδικό δικαστήριο ο συνήγορός της, Γιάννης Μαντζουράνης. Ο κύριος Μαντζουράνης, ζήτησε ακόμη, από τους δικαστές να ξαναδώσουν τη θεσμική ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι εισαγγελείς και δικαστές, σημειώνοντας ότι, η περιπέτεια της Ελένης Τουλουπάκη, είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο: να λειτουργήσει δηλαδή παραδειγματικά προς όποιον στο μέλλον θα τολμούσε να πράξει το καθήκον του. «Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος, που σήμερα ελλοχεύει πλέον στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς κι όχι βέβαια όσα ακούστηκαν από επίσημα χείλη σε αυτή εδώ την αίθουσα περί άλλου είδους φόβου» υπογράμμισε.

«Παραβιάστηκε η διάκριση των εξουσιών»

Απευθυνόμενος στην έδρα του ειδικού δικαστηρίου, ο Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που φορείς της εκτελεστικής εξουσίας κατέθεσαν μηνύσεις και άσκησαν ποινικές διώξεις κατά δικαστών, αξιοποιώντας κατά ανοίκειο, ανέντιμο και στρεβλό τρόπο μία κοινοβουλευτική διαδικασία. «Η εκτελεστική εξουσία δια της νομοθετικής, που ήλεγχε απολύτως, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου φορείς της δικαστικής εξουσίας μόνο και μόνο, γιατί τόλμησαν να τους ελέγξουν» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού παραβιάσθηκε κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Συνεχίζοντας, ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, κάλεσε τους ανώτατους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση, να γκρεμίσουν οριστικά και την τελευταία εντύπωση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από το ίδιο ή παρόμοιο σύμπλεγμα συμφερόντων, που οδήγησε τα πράγματα στο ειδικό δικαστήριο, στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στην συστηματική και φρενήρη προπαγανδιστική αναπαραγωγή εντυπώσεων, συκοφαντιών και ψευδολογιών. «Να Θέσετε αμετάκλητα τα πρόσωπα και πράγματα στη σωστή θέση τους. Η Δικαιοσύνη στους δικαστές, η πολιτική στους πολιτικούς, η ενημέρωση στους δημοσιογράφους και η αλήθεια σε όλους» κατέληξε.

«Δικάζετε το απομεινάρι της αληθινής σκευωρίας»

Νωρίτερα, ο κύριος Μαντζουράνης ανέφερε ότι ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου έφτασε το απομεινάρι της αληθινής και μοναδικής σκευωρίας. «Αυτής», όπως είπε, «που στήθηκε από ένα ολόκληρο σύστημα με τη βοήθεια πρόθυμων εισαγγελικών λειτουργών και στόχο είχε όχι μόνο την κ. Τουλουπάκη αλλά και πλήθος άλλων έντιμων συναδέλφων, που υπηρέτησαν την κρίσιμη περίοδο σε θέσεις κλειδιά με αποκλειστικό σκοπό να δοθεί η ψευδής εντύπωση ότι όλοι τους εκείνη της περίοδο δρούσαν κατά παραγγελία της τότε πολιτικής ηγεσίας έχοντας προδώσει τον όρκο μας».

Σύμφωνα με τον έγκριτο ποινικολόγο «επί τρία έτη βουλευτές, υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός, δημοσιογράφοι αλλά και οι ελάχιστοι μάρτυρες εισαγγελικοί λειτουργοί που στήριξαν τις κατηγορίες, ουρλιάζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στα ΜΜΕ ότι στους κόλπους της δικαιοσύνης δρούσε παραδικαστικό κύκλωμα αποκαλώντας ακόμη και από βήματος της Βουλής τόσο την κ. Τουλουπάκη όσο και συναδέλφους της εγκληματική οργάνωση».

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, ήδη το βούλευμα, με βάση του οποίο δικάζονται οι κατηγορούμενοι, «έχει δώσει τις δέουσες απαντήσεις στις άθλιες και συνάμα απίθανες κατηγορίες, που αφορούσαν όχι μόνο την υπόθεση Novartis αλλά και την υπόθεση Μιωνή, στην οποία επίσης έγινε προσπάθεια να εμπλακούν εισαγγελικοί λειτουργοί ευτυχώς χωρίς επιτυχία».

Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι προχθές Δευτέρα, η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου εισηγήθηκε την απαλλαγή τόσο της Ελένης Τουλουπάκη, όσο και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή είχε αναφέρει για την εισαγγελέα Τουλουπάκη ότι «δεν πρόεκυψε πρόθεση της να μη θέσει τη δικογραφία Κουρουμπλή στη κρίση της Βουλής» και πρότεινε την απαλλαγή της, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως και την απαλλαγή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Όπως είναι γνωστό, η Ελένη Τουλουπάκη ατηγορείται ότι, καθοδηγούμενη από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και συγκατηγορούμενο της Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δεν έστειλε εγκαίρως τη δικογραφία στη Βουλή, ως όφειλε να κάνει ως εισαγγελέας Διαφθοράς, Εισαγγελέας με αποτέλεσμα να παρέλθει η προθεσμία, που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

Documento Newsletter