Κατάληψη σε δημοτικό στο Πολυδένδρι για τις συγχωνεύσεις: Έξαλλος ο Πορτοσάλτε με τον διευθυντή που τη στηρίζει (Video)

Κατάληψη σε δημοτικό στο Πολυδένδρι για τις συγχωνεύσεις: Έξαλλος ο Πορτοσάλτε με τον διευθυντή που τη στηρίζει (Video)

Φαίνεται ότι στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ είδηση δεν είναι οι συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά… οι καταλήψεις. Στο μεταξύ, αν δεν γινόταν αποχή, δεν θα είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο στο Πολυδένδρι, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Χαρακτηριστικά, όπως καταγγέλλουν, θα «στοιβαχτούν» σε μία τάξη 26 μαθητές, έξι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Εκεί βρέθηκε και η κάμερα του ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Live You» του Άρη Πορτοσάλτε και της Μαρίας Αναστασοπούλου, όπου φιλοξένησαν μεταξύ άλλων την παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας γιατί δεν μπορεί να γίνει μάθημα, είναι παιδαγωγικό έγκλημα να γίνεται σε αίθουσες ακατάλληλες με 26 παιδία και 6 διαγνώσεις με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», δήλωσε ο κ. Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, προκαλώντας τη… μήνη του Άρη Πορτοσάλτε. 

«Τους διδάσκετε την αποχή, μπράβο, συγχαρητήρια κύρια καθηγητά και εις ανώτερα». «Κλείστε το μόνοι σας», ήταν μερικές από τις ατάκες του παρουσιαστή της εκπομπής.

«Έχουμε κάνεις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, στην περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, ενώ πήγαμε και στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο μας υποδέχθηκε με ΜΑΤ για τις συγχωνεύσεις και με χημικά και σήμερα είναι η τελευταία λύση. Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι, είναι η τελευταία λύση για αυτό βγήκαμε στο δρόμο. Εμείς θέλουμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που θέλει την αμορφωσιά, εμείς δεν τη θέλουμε ούτε γονείς ούτε εκπαιδευτικοί», ήταν η άμεση απάντηση μέσω Πολυδενδρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter