Καταιγίδα

Καταιγίδα

Σε αχαρτογράφητα νερά πλέει πλέον η Ελλάδα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα κρίσης μετά από τα μνημόνια και την πανδημία.

Απροετοίμαστοι σε όλα τα «σοφά» παιδιά του Κυριάκου απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση για βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανεξάρτητα από πού αυτή προέρχεται.

Με τη ραγδαία φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας να είναι πλέον εμφανής στην καθημερινή ζωή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει την ανυπαρξία της πίσω από την ουκρανική κρίση.

Αναμένεται να είναι τόσο σκληρό το κτύπημα στην ελληνική κοινωνία που ακόμη και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος αναγκάζεται να πει για μέσου του «Βήματος της Κυριακής» ότι «ζούμε σε απόλυτη αβεβαιότητα» και ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι της διάσωσης στα ίδια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι έχουν αποταμιεύσεις για να αντέξουν .

Και ενώ η ενεργειακή κρίση καλπάζει ανεξέλεγκτη το 35% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών δηλώνει ότι έρχεται εκτίναξη της τιμής του ψωμιού ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο για σκηνικό που «ξεπερνά ακόμη και την πιο καλπάζουσα σκηνοθετική φαντασία».

Όλα αυτά ο πρωθυπουργός τα παρακολουθεί ως παρατηρητής, έχοντας στο μυαλό του μόνο το πώς θα αποδράσει από την καταστροφική καταιγίδα. Γιατί σχέδιο για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δεν υπάρχει.

Το μόνο που υπάρχει είναι το πώς θα ξεκοκαλίσουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης αν ποτέ καταφέρουν να πείσουν την ΕΕ, και τα λάβουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter