Καταγγελία: Σοβαρές παρατυπίες στην οργάνωση της αμυντικής έκθεσης DEFEA

Η έκθεση DEFEA που πραγματοποιείται από σήμερα 13/7 έως τις 15/7 έχει βαπτιστεί συνέδριο εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες είναι εγκλωβισμένοι στα 534€ της κυβέρνησης κάποιοι παρατύπως οργανώνουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα σαν να μην τρέχει τίποτα.

Σωρεία καταγγελιών έχουν φτάσει στο documentonews.gr σχετικά με την αμυντική έκθεση DEFEA (Defence Exhibition Athens) που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οι καταγγελίες αφορούν τόσο υποψίες για τη νομιμότητα της έκθεσης, όσο και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Γεγονός που δημιουργεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των υπολοίπων επαγγελματιών του χώρου.

Σύμφωνα με τη μία καταγγελία, για τη πραγματοποίηση οποιασδήποτε έκθεσης οφείλεται η έκδοση της αντίστοιχης άδειας από τη Περιφέρεια Αττικής καθώς και από τον σχετικό τομέα που ανήκει στο εκθεσιακό κέντρο. Τέτοια έκθεση δεν δύναται να εκδοθεί διότι ο ΚΑΔ των εκθέσεων είναι κλειστός λόγω πανδημίας έως τις 31/8/2021. Η έκθεση DEFEA που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 15/7 στο Metropolitan Expo έχει λάβει άδεια συνεδρίου. Βέβαια, διαρρέεται ότι γνωστός υπουργός που είναι και ομιλητής στην Έκθεση διαβεβαίωνε τους οργανωτές της έκθεσης ότι εκείνη θα γίνει ακόμη και με άδεια…λαϊκής αγοράς. Σε κάθε περίπτωση το «συνέδριο» θα απλώνεται σε 25.000 τ.μ και θα γίνει με παρουσία drones και αρμάτων μάχης, δηλαδή εκθεμάτων-εμπορευμάτων. Ωστόσο, οι οργανωτές δεν έκαναν καν τον κόπο να κρύψουν την επιχειρηματική τους ιδιότητα και παρέθεσαν στο https://defea.gr/exhibitorlist/ όλους τους «συνέδρους».

Σε άλλη καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr επαγγελματίας του κλάδου των εκθέσεων μας μίλησε για το πως οι κλαδικές εκθέσεις είναι κλειστές εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι και αυτός μας μίλησε για την ειδική άδεια που έχει λάβει η DEFEA ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον καταγγέλλοντα στον «συνεδριακό» χώρο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την COVID-19 ούτε παράθεση κάποιου test ούτε καν κάποια θερμομέτρηση ενώ στον χώρο συγχρωτίζονται εκατοντάδες άνθρωποι.