Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Νέες εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο «Αττικό» – Πλημμύρισε με ράντζα στην εφημερία

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Νέες εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο «Αττικό» – Πλημμύρισε με ράντζα στην εφημερία

Μετά την σημερινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν» αναπτύχθηκαν 85 ράντζα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αναδεικνύοντας την αποκαρδιωτική εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία, που φυσικά είναι αντίθετη με αυτήν που κυβερνητικοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρέσκονται να παρουσιάζουν.

Οι ασθενείς στα επείγοντα μπορεί να ταλαιπωρούνται ακόμα και περισσότερο από 8 ώρες. Στην τεράστια αυτή αναμονή συντελούν η έλλειψη προσωπικού, τα σοβαρά προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και η αποτυχία του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «τα νοσοκομεία γεμίζουν τις παθολογικές κλινικές και μετά ξεκινάει ο Γολγοθάς για την τακτοποίηση των επιπλέον ασθενών. Σε πολλά νοσοκομεία ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία στις παθολογικές κλινικές, σε πολλά άλλα παραμένουν οι ασθενείς επί ημέρες πάνω σε φορεία στα επείγοντα, σε άλλα νοσηλεύονται στη διασπορά δηλαδή σε κλινικές άλλων παθήσεων, όπως χειρουργικές, μαιευτικές με μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. 85 ΡΑΝΤΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ.

Παρ ότι δεν πέρασε πολύς καιρός από την πανδημία με τον κορονοιό να είναι μια κατ εξοχήν πνευμονολογική και παθολογική νόσος χωρίς να φροντίσουν τα νοσοκομεία να αναπτύξουν τις απαραίτητες παθολογικές κλίνες, με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, καθίσταται επισφαλής η διαχείριση των παθολογικών και πνευμονολογικών ασθενών που εισάγονται στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Και αυτή η τραγική κατάσταση διαμορφώνεται τώρα που είναι καλοκαίρι και οι ιώσεις είναι σε ύφεση.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα ταλαιπωρούνται πάνω από 8 ώρες για να εξυπηρετηθούν λόγω ελλείψεων προσωπικού, σοβαρών προβλημάτων στη πρωτοβάθμια περίθαλψη και την αποτυχία του θεσμού του προσωπικού (οικογενειακού) γιατρού.

Γολγοθάς η διευθέτηση των ασθενών που εισάγονται με παθολογικά προβλήματα. Σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ πλημμύρισε από ράντζα. Ανέπτυξε 85 ράντζα μετά την εφημερία. Τα νοσοκομεία γεμίζουν τις παθολογικές κλινικές και μετά ξεκινάει ο Γολγοθάς για την τακτοποίηση των επιπλέον ασθενών. Σε πολλά νοσοκομεία ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία στις παθολογικές κλινικές, σε πολλά άλλα παραμένουν οι ασθενείς επί ημέρες πάνω σε φορεία στα επείγοντα, σε άλλα νοσηλεύονται στη διασπορά δηλαδή σε κλινικές άλλων παθήσεων, όπως χειρουργικές, μαιευτικές με μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Εξ άλλου είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και θανάτους εξ αιτίας αυτών.

Οι λόγοι που αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσχερή και επικίνδυνη κατάσταση είναι οι εξής. Πολλά εκ των νοσοκομείων της περιφέρειας έχουν απολέσει το δευτεροβάθμιο χαρακτήρα και λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών. Παράδειγμα τα δύο νοσοκομεία της ΠΑΤΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ εξυπηρετούν παθολογικά και άλλα περιστατικά από όλη τη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, επειδή πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις. Έτσι τα δύο αυτά νοσοκομεία κάθε επόμενη ημέρα εφημερίας στα επείγοντα γεμίζουν φορεία με νοσηλευόμενους ασθενείς που παραμένουν εκεί επί ημέρες.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να μην αναπτύξουν ράντζα αναγκάζονται και νοσηλεύουν τα παθολογικά περιστατικά σε χειρουργικές κλινικές και οι λοιμώξεις στα ύψη. Διαθέτουμε λιγότερα ανεπτυγμένα νοσοκομειακά κρεβάτια από όσα χρειαζόμαστε και μάλιστα πολλά εξ αυτών λειτουργούν με επισφάλεια λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Στο δικό μας ΕΣΥ λειτουργούν 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος λειτουργούντων νοσοκομειακών κλινών στην ΕΥΡΩΠΗ είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Εμείς κλείναμε νοσοκομεία και παθολογικές κλινικές τη περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που δεν τα ανοίξαμε ούτε μετά την πανδημία. Τα θυμηθήκαμε για λίγο τα κλειστά νοσοκομεία στη πανδημία, τα ανοίξαμε χωρίς ασφαλείς προϋποθέσεις, νοσήλευσαν για ένα διάστημα περιστατικά κορονοιού και ξανακλείσανε ( Δυτικής Αττικής).

Στα νοσοκομεία παραμένουν επί μακρόν πάνω από 500 άτομα πρώην ασθενείς που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν που να πάνε. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν μεγάλα συγκεκριμένα νοσοκομεία για νοσηλεία επειδή θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλή. Η λύση στα ράντζα, φορεία δεν είναι οι καθημερινές εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων που θα είναι πραγματικός Γολγοθάς. Το μείζον αυτό πρόβλημα θα επιλυθεί με την ανάπτυξη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών με ασφάλεια, τις προσλήψεις προσωπικού, την μονιμοποίηση συμβασιούχων, την αύξηση μισθών, κίνητρα, ένταξη στα ΒΑΕ. Εάν δεν καταστήσουμε ελκυστικό το ΕΣΥ ο τελευταίος υγειονομικός θα κλείσει σύντομα τη πόρτα.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης για τα ράντζα στο «Γεννηματάς»: «Επί ΣΥΡΙΖΑ αυτή η εικόνα θα γίνει το παρελθόν»

Πλημμύρισε από ράντζα το «Γ. Γεννηματάς» στην τελευταία εφημερία – Αποκαλυπτική εικόνα

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Ράντζα και νοσηλείες στους διαδρόμους δίπλα σε… κουβάδες (Photos)

Documento Newsletter