Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Ιστορικό ιδιωτικό σχολείο έβαλε εκδρομή για να μην απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί του για τα Τέμπη!

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Ιστορικό ιδιωτικό σχολείο έβαλε εκδρομή για να μην απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί του για τα Τέμπη!

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) στην οποία αναφέρει πως ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της χώρας έβαλε επίτηδες εκδρομή ανήμερα της επετείου των δύο ετών από το έγκλημα των Τεμπών για να μην απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί του! Αυτές τις μέρες εκατοντάδες σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, όλων των βαθμίδων συμμετέχουν στον πανεκπαιδευτικό και απεργιακό ξεσηκωμό στον οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα είναι στην πρώτη γραμμή.

Χωρίς να κατονομάζει το ιδιωτικό σχολείο η ΟΙΕΛΕ καλεί τη διοίκηση «να αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματός της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αποσύρει άμεσα την απόφαση για πραγματοποίηση της εκδρομής που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα, καθώς πραγματοποιείται σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και επιχειρεί να ελέγξει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το φρόνημα των εκπαιδευτικών του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

«Οργή προκαλεί η απόφαση μεγάλου και ιστορικού ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας που όρισε αιφνιδιαστικά εκδρομή σε …πάρκο την Παρασκευή 28/2, ώστε να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν κι έτσι να μην καταγράψει απεργούς!

Έξαλλοι πολλοί συνάδελφοι μάς ενημέρωσαν ότι πιέστηκαν να υπογράψουν συμμετοχή στην εκδρομή. Πραγματικά, ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της κυβέρνησης δε θα σκεφτόταν μια τέτοια μεθόδευση, για να περιορίσει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της κοινωνίας και των συνδικάτων για τη συμπλήρωση 2 ετών από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Δεν είναι όμως, μόνο, το πρόβλημα της πρωτοφανούς απόπειρας περιορισμού συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Σε περίπτωση απεργίας πολλών εκπαιδευτικών την Παρασκευή, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί χωρίς επαρκή εποπτεία με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια πολλών μαθητών!

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση του σχολείου να αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματός της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αποσύρει άμεσα την απόφαση για πραγματοποίηση της εκδρομής που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα, καθώς πραγματοποιείται σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και επιχειρεί να ελέγξει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το φρόνημα των εκπαιδευτικών του. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για τις ενέργειές μας».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Σανίδα σωτηρίας για το «τσουνάμι» κοινωνικής αγανάκτησης ψάχνει ο Μητσοτάκης

Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν αναβολή ανακοίνωσης του πορίσματος από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ

«Ζωή χαμένη» – Ιουλία Καραπατάκη: Ένα τραγούδι για τα Τέμπη δυο μέρες πριν τη μεγάλη διαδήλωση (Video)

Ο τραμπισμός φτιάχνει την Ευρώπη της Βαϊμάρης; Διεθνολόγοι και οικονομολόγος μιλούν στο Documento

Διπλωματία ή θεατρική παράσταση; Ο Δένδιας, οι Meteor και τα ανταλλάγματα

Μισθοί 5.000€, ιδιωτικές εταιρείες και νοσοκομείο χωρίς γιατρούς – Ποιοι Διαλύουν το ΝΙΜΤΣ;

 

 

Documento Newsletter