Καταγγελία κατά της FIFA στην Επιτροπή της ΕΕ από FIFPRO και La Liga

Καταγγελία κατά της FIFA στην Επιτροπή της ΕΕ από FIFPRO και La Liga

Η Eνωση των ευρωπαϊκών λιγκών, η FIFPRO Europe και η ισπανική La Liga , υπέβαλαν καταγγελία στην Επιτροπή της ΕΕ κατά της FIFA για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην επιβολή του διεθνούς προγράμματος αγώνων 2025-2026, με ιδιαίτερη αναφορά σε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2025 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

«Το υπερβολικά κορεσμένο διεθνές ποδοσφαιρικό ημερολόγιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παικτών και απειλεί την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα σημαντικών εθνικών διοργανώσεων που εκτιμώνται για γενιές από τους φιλάθλους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι λίγκες και η FIFPRO. Επίσης, καταγγέλλεται η έλλειψη ανάμιξής τους στις αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα και κατηγορούν τη FIFA για κατάχρηση της «κυβερνητικής» της εξουσίας για να προωθήσει τα δικά της εμπορικά συμφέροντα.

Η πρόσφατη ευρωπαϊκή νομολογία -συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων αποφάσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ στις υποθέσεις της ευρωπαϊκής Super League και Λασάνα Ντιαρά -, «διευκρινίζει ότι, λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων, η FIFA πρέπει να ασκεί τις ρυθμιστικές της λειτουργίες με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία».

Τέλος, οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO δηλώνουν έτοιμες να συνεργαστούν με τις Βρυξέλλες και τους αρμόδιους θεσμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter