Καταγγελία για απλήρωτους εδώ και 7 μήνες εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας

Καταγγελία για απλήρωτους εδώ και 7 μήνες εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας εδώ και 7 μήνες έχει αφήσει απλήρωτους μία ομάδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με τη δικαιολογία ότι οι υπάλληλοί του δεν έχουν προλάβει να στείλουν τα απαραίτητα χαρτιά στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Μάλιστα, η κοροϊδία συνεχίζεται από το υπουργείο Παιδείας, καθώς η απάντηση που έδωσαν οι υπάλληλοι στους εκπαιδευτικούς για την καθυστέρηση της πληρωμής, ήταν ότι δεν έχουν χρόνο (εδώ και 8 μήνες) να «σκανάρουν» τα έγγραφα. 

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί μιλούν για πρωτοφανή και αδικαιολόγητα περιστατικά, ενώ ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την νομική οδό για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Είμαστε μια ομάδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια για επιμορφωτικούς λόγους. Η προκήρυξη για τις εκπαιδευτικές άδειες βγήκε το καλοκαίρι του 2020 και αφορούσε σε άδεια μετ’ αποδοχών (το γεγονός ότι οι άδειες ήταν μετ’αποδοχών ήταν και ένας σημαντικός λόγος που αιτηθήκαμε αυτής της άδειας, καθώς δεν μας επιτρέπεται να έχουμε άλλο εισόδημα κατά το διάστημα της άδειας αυτής).

Φέτος, οι εν λόγω άδειες υπογράφηκαν με πρωτοφανή καθυστέρηση -σε σχέση με άλλες χρονιές- από την Υπουργό. Εδώ και αρκετούς μήνες επιδιώκαμε και εξακολουθούμε να επιδιώκουμε διαρκώς επικοινωνία, τηλεφωνική, ή ηλεκτρονική –πάντα με δική μας πρωτοβουλία- αναζητώντας έναν υπεύθυνο στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, στο τμήμα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Εκκαθάρισης Αποδοχών και λοιπών επιδομάτων και την Αυτοτελή Διεύθυνση Συγκέντρωσης Υποβολής Παραστατικών, για να μας απαντήσουν, αφενός στο πότε η υπουργός θα υπέγραφε την έγκριση της άδειας, καθώς είχε μπει ο Σεπτέμβρης και έπρεπε να είμαστε στις σχολικές μας μονάδες, και αφετέρου πότε θα ξεκινούσε η καταβολή της μισθοδοσίας μας. 

Ο μήνας που συνήθως καταβαλλόταν η μισθοδοσία παλαιότερες χρονιές σε αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν ο Δεκέμβρης. Καθώς, όπως αναφέρθηκε, η υπογραφή της Υπουργού προς έγκριση καθυστέρησε ιδιαιτέρως φέτος -συγκεκριμένα μπήκε στις 10 Νοεμβρίου, ενώ το 2019 μπήκε στις 3/9 (!) – η καταβολή της μισθοδοσίας μας δεν ήταν εφικτή τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα παραπάνω τμήματα. Αντιθέτως, μας διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά ότι θα γινόταν τον Φεβρουάριο. Εφόσον είχαμε υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά –για τα οποία κανένας δεν μας ενημέρωσε για τον τρόπο της υποβολής τους, αλλά βασιστήκαμε σε περσινές πρακτικές- τέλη του Ιανουαρίου πληροφορηθήκαμε από την ΟΙΕΛΕ ότι χρειάζονται επιπρόσθετα δικαιολογητικά, τα οποία σπεύσαμε να υποβάλουμε άμεσα. Με δική μας πρωτοβουλία ξανά, σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο μας πληροφόρησαν ότι τα χαρτιά μας ήταν είτε ελλιπή είτε ληξιπρόθεσμα. Μιλάμε για δικαιολογητικά, προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών και διαδικασίες, για τις οποίες ποτέ κανένας αρμόδιος του Υπουργείου δεν μας ενημέρωσε υπεύθυνα. 

Η ενημέρωση έγινε από εξωτερικούς φορείς! Στην προσπάθειά μας να μάθουμε τι υπολείπεται, εισπράξαμε από τα γραφεία αυτά, αμφότερα, πλήρη απαξίωση, δυσκολία στη συνεννόηση και πρωτοφανή αγένεια, τη στιγμή που η μόνη μας απορία ήταν στο κατά πόσο ήμασταν νομοταγείς και καλυμμένες με τα έγγραφα που τους είχαμε στείλει. Τον μήνα Φεβρουάριο, μερικοί από εμάς πήραν έναν μισθό, και κάποιοι άλλοι όχι, καθώς όπως μας είπαν έγινε «τυχαία επιλογή» στο ποιος θα πάρει μισθό και ποιος όχι. Φτάσαμε στο σημείο να επικοινωνήσουμε μέσω zoom στις 19.2 με την Υπουργό, η οποία μας είπε ότι δεν γνώριζε για το θέμα και ότι λυπάται πολύ. Μας διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι θα δει τους φακέλους μας προσωπικά, κάτι που προφανώς δεν έκανε.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε χθες, Τετάρτη 3/3 , ξανά με δική μας πρωτοβουλία για να μάθουμε αν όλα βαίνουν καλώς- πληροφορηθήκαμε ότι ούτε τον Μάρτη θα πληρωθούμε, γιατί οι υπάλληλοι του Υπουργείου δήλωσαν ότι έχουν να στείλουν τα χαρτιά στο Υπουργείο Οικονομικών (χαρτιά που εμείς τους έχουμε στείλει μόνο ηλεκτρονικά), πως πρέπει να τα σκανάρουν (!) και δεν έχουν προλάβει, εδώ και οχτώ (!) μήνες.

Τα περιστατικά αυτά είναι πρωτοφανή, αδικαιολόγητα, και όπως φαίνεται η μόνη οδός που μπορούμε να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα είναι η νομική».

Οι εκπαιδευτικοί:

Δήμητρα Βαμβακάρη

Άννα Κακουλίδη

Μαρία Καλαμαρά

Κωνσταντία Κατσανού

Ιωάννα Σολωμού

Αντιγόνη Φλώρου

Βασιλική Ψωμά

Ετικέτες

Documento Newsletter