Κασσελάκης: «Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι» (Video)

«Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι» είπε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ξημερώματα Παρασκευής ο Στ. Κασσελάκης. «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα είμαι υποψήφιος, θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει».

«Ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ποιος είναι πρόεδρος σήμερα; Παραμένω και de facto και de jure πρόεδρος». Πρόσθεσε επίσης ότι: «Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία».

Ο ίδιος, είπε ότι δεν ποτέ μίλησε για «κουκουλοφόρους» και «πραξικόπημα» ή «πραξικοπηματίες» αλλά ότι «τα αξιότιμα μέλη της Κ.Ε. τους φόρεσαν κουκούλες».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα τόνισε ότι «θα είμαι υποψήφιος και θα γίνουν εκλογές ό,τι και να γίνει» ενώ σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί άλλος πρόεδρος είπε «δεν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Διαβάστε περισσότερα:

Κασσελάκης: Καταγγέλλει προβοκάτσια με sms σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, έχω ικανοποιηθεί» – Ζητά έρευνα από τη γραμματεία για τη διαρροή

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου Πολάκης και Κασσελάκης για τη συνάντηση των υποψηφίων προέδρων

Απόστολος Γκλέτσος: «Αν ο Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του»

Φαραντούρης: «Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπο το κράτος εξωδίκων;» (Video)

Πολάκης: «Κάποιοι προσπαθούν ύπουλα να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση»

Πρωτοβουλία Πολάκη για άμεση συνάντηση των πέντε υποψηφίων στην Κουμουνδούρου

Σχέδιο αποκλιμάκωσης από Πολάκη για ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε διαγραφή Κασσελάκη, άμεση σύσκεψη των 5 υποψηφίων και δύο debate πριν τις εκλογές