Κασσελάκης: Το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής είχε αποφασιστεί πριν την εκλογή μου – Θα δωρίσω 20.000 ευρώ στο κόμμα

Κασσελάκης: Το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής είχε αποφασιστεί πριν την εκλογή μου – Θα δωρίσω 20.000 ευρώ στο κόμμα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ελληνόφωνο Cosmos FM της Νέας Υόρκης.

Για την Αυγή, είπε πως είναι ένα ζήτημα που τον είχε βαρύνει πολύ εδώ και μήνες. «Με τη χρηματοδότηση του κόμματος να μειώνεται στο μισό και με επιχειρήσεις να μην επιθυμούν να διαφημιστούν, φτάσαμε σε μια κατάσταση που δεν μας δίνει πολλές επιλογές. Ο κόσμος ενημερώνεται κυρίως διαδικτυακά. Εκεί η Αυγή δεν σταματά, όπως και το κυριακάτικο φύλλο. Με την καθημερινή έντυπη έκδοση ζημιωνόμασταν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υποστήριξε πως η απόφαση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν την εκλογή του, «μια απόφαση την οποία δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμo του κόμματος να το βοηθήσει οικονομικά μέσω νόμιμων δωρεών από το syriza.gr και αποκάλυψε πως εκείνος θα δωρίσει το μέγιστο ετήσιο ποσό που μπορεί να δώσει κάποιος, της τάξης των 20.000 ευρώ.

«Δεν μπορώ να αναγκάσω κανέναν»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για τις αποχωρήσεις από τα Όργανα του κόμματος των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα:

«Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στα Όργανα, δεν μπορώ να τους αναγκάσω, εύχομαι να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο κόμμα με τις ιδέες και τις απόψεις τους. Έχω πει για μια ριζική ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ δομικά και οργανικά. Όταν το 86% όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο θέλει ριζικές αλλαγές και όταν το 83% λέει ότι τα όργανα δεν ανταποκρίνονται, προφανώς πρέπει να αλλάξουμε. Και στο τέλος της ημέρας η βάση θα αποφασίσει. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κόσμο, αλλά να εμπιστευόμαστε την κρίση του» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκληση στη ΝΔ

Για το μαύρο χρήμα στην πολιτική, τόνισε πως είναι κάτι για το οποίο μιλά πολύ καιρό, ενώ αναφέρθηκε και στο χρέος της ΝΔ, το οποίο κάθε χρόνο αυξάνεται, παρά τις ακριβές προεκλογικές της καμπάνιες.

«Εάν επιθυμεί η ΝΔ όντως να φέρουμε διαφάνεια και δεν έχει να κρύψει τίποτα, ας αρχίσουμε με τη ρύθμιση του χρέους τους, την οποία πρέπει να βγάλουν σε δημόσια θέα και να ελεγχθούν τα οικονομικά με ορκωτούς λογιστές. Γιατί δεν τολμά να πει ναι; Φοβούνται την Deloitte να ελέγξει τα οικονομικά τους;» αναρωτήθηκε.

«Η μεγάλη κυβερνητική παράταξη»

Σε άλλη ερώτηση, τόνισε πως η περιβόητη ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να γίνει «από κάτω προς τα πάνω».

«Κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί στις επιλογές κάποιου άλλου. Δεν πρόκειται να παγώσουμε την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη κυβερνητική παράταξη για να περιμένουμε τι θα κάνουν άλλοι» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εφόσον επιθυμούν άλλοι πολιτικοί του προοδευτικού χώρου συνεργασία σε προτάσεις νόμων, είμαστε στη διάθεση τους. Από την άλλη προχωρούμε στην αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μητρώου στελεχών και για τη συγκρότηση ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο «πρέπει να καλύπτει κάθε φάσμα της πολιτικής».

Επίσης, επανέλαβε τη θέση του πως είναι διακριτοί οι ρόλοι υπουργών και βουλευτών και έφερε ως παράδειγμα τα ρουσφέτια του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε πως «σπάσαμε την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως αποδείχθηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Τόνισε επίσης, ότι ο κόσμος του έδωσε την εντολή να εκπροσωπήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη δεξιά.

Δεσμεύθηκε για ακόμα μια φορά ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει τη σκιώδη κυβέρνησή του, αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα «One Man Show» και υποστήριξε πως ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει επαφή με τη βάση, να δίνει το ιδεολογικό στίγμα και να εμπνέει.

Διαβάστε επίσης:

Επίκαιρη ερώτηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη: Να εξηγήσει γιατί στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους οδηγώντας τους σε λουκέτα

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Δύο ύποπτους κάλεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Έχουν καταθέσει ήδη 40 μάρτυρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter