Κασσελάκης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα – Πάνω ακόμη και από τα αμυντικά κονδύλια»

Κασσελάκης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα – Πάνω ακόμη και από τα αμυντικά κονδύλια»

«Από τις περιοδείες και τις επισκέψεις μου αυτόν τον χρόνο, τονίζω ότι για εμάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα κυβερνητικά. Ναι: πάνω ακόμη και από τα αμυντικά κονδύλια» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

«Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, και τα οργανογράμματα αντιστοιχούν σε πληθυσμιακό ισοδύναμο προηγούμενων δεκαετιών. Προσλήψεις, τεχνολογικός εξοπλισμός, επιμόρφωση – οι πρώτες κινήσεις» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το μαιευτήριο «Έλενα».

«Ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, χωρίς μονάδες κλιματισμού και ψύκτες νερού, με τεράστια λίστα αναμονής, 800 έως 1000 άτομα σε βάθος ενός έτους. Το προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ. Γιατί η ύπαρξη δημόσιας υγείας αυτή τη στιγμή, οφείλεται στους χιλιάδες υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. Αυτούς που ο υπουργός Υγείας τους αποκαλεί “κάφρους και ανθρωπάκια”. Αυτούς που μου κατήγγειλαν σήμερα ότι δέχονται εκφοβισμό για να μη μιλάνε δημόσια για τα προβλήματα του νοσοκομείου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης από το μαιευτήριο Έλενα: «Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει διαλυθεί με πολιτική επιλογή» (Video)

«Για μας η Υγεία είναι δικαίωμα. Δεν είναι μόνο δημόσιο αγαθό. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη, έδωσε περίθαλψη και πρόσβαση στην Υγεία σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι. Αυτό λοιπόν ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο για το οποίο είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης: «Ντροπή η απόφαση του Άρειου Πάγου για τις υποκλοπές» – Τι είπε για Πολάκη και Τσίπρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter