Κασσελάκης: «Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει – Ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια» (Video)

Κασσελάκης: «Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει – Ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια» (Video)

«Εάν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο, είμαστε εδώ. Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω. Και πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε προοδευτική συνεννόηση» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ, επισημαίνοντας παράλληλα πως «πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη δέσμευση για την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα και για την πρόσφατη ανάρτησή του, στην οποία καλούσε τον πρώην πρωθυπουργό να τον στηρίξει «χωρίς παιχνίδια», είπε πως πρέπει «να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συμφωνιών κομμάτων, έξω από τις εσωτερικές διαδικασίες».

«Δουλέψαμε πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για το ΠΑΣΟΚ […] Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά. Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα, πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε είπα ότι δεν συνεισέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αυγή. Και εγώ στο εξωτερικό ήμουν και σε δύο λεπτά έκανα ιντερνετικά την κατάθεση των 20.000 ευρώ» είπε αναφορικά με τις πρόσφατες διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

«Το έργο που έκανε στην κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ καλό. Το τιμώ, είναι παρακαταθήκη βάσει της οποίας πρέπει να κινηθούμε» είπε και χαρακτήρισε ως «πολιτική» την τωρινή σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του documentonews.gr ξεκαθάρισε πως στις συνεδριάσεις των Οργάνων τις επόμενες μέρες δεν θα θέσει θέμα ηγεσίας, υποστήριξε ότι ο κόσμος «έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια» και τόνισε πως θα ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του προοδευτικού χώρου ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως του πρότειναν να πάρει «μάυρο χρήμα» για να «ξελασπώσει το κόμμα», πρόταση που αρνήθηκε. «Ήταν μια ιδέα, δεν ήρθε κάποιος να μου δώσει καμία σακούλα» ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως δεν πιστεύει ότι στο παρελθόν το κόμμα είχε υιοθετήσει τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη παραδέχθηκε ότι «απώθησε κόσμο η υπερπροβολή» του και άφησε αιχμές για κάποια Media που ασχολήθηκαν με την προσωπική του ζωή και τα σπίτια του, κάτι «που δεν κάνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

Επίθεση στη ΝΔ

Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε και στη ΝΔ, αναφερόμενος στα υπέρογκα χρέη του κυβερνώντος κόμματος. Ανέδειξε το γεγονός ότι ένας πολίτης που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν μπορεί να έχει τη ρύθμιση που έχει η ΝΔ. «Όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τις δαπάνες σου, βρίσκεις άλλους πόρους» ανέφερε με νόημα…

Στη συνέχεια τόνισε πως η ΝΔ έχασε σημαντικό ποσοστό στις ευρωεκλογές και λόγω του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΝΔ δεν έχασε μόνο λόγω της ισότητας στον γάμο. Εκεί τιμωρήθηκε από ένα κοινό που ψήφισε τον κύριο Βελόπουλο και άλλες λύσεις. Έχασε και το προοδευτικό κέντρο γιατί εμείς επικοινωνήσαμε το ψέμα της οικονομικής της πολιτικής και στην ακρίβεια, και στη φορολογία και τις θεσμικές εκτροπές με τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάλεψε για αυτά τα θέματα και τα άκουσε ο λαός. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε την απώλεια της ΝΔ αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και είμαι σίγουρος ότι θα την καρπωθούμε».

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έπεσαν βροχή οι σφαίρες – Οι νεότερες πληροφορίες και τα σενάρια (Video – Audio)

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Μαξίμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τα πυρά Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter