Κασσελάκης για υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου: «Η έλλειψη ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη δεν λύνεται πετώντας λάσπη στον αντίπαλο» 

Κασσελάκης για υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου: «Η έλλειψη ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη δεν λύνεται πετώντας λάσπη στον αντίπαλο» 

«Ο Πρωθυπουργός έβαλε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, τον κ. Ρωμανό, να με παρουσιάσει σαν απατεώνα, που είπε ότι θα υιοθετήσει πυρόπληκτο σκυλάκι, το έκανε μια βόλτα και το γύρισε πίσω» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης δίνοντας διευκρινίσεις για την παρουσία του στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι.

«Ξέρω ότι ενόχλησε η παρουσία μου από την πρώτη στιγμή στο πεδίο της καταστροφής, και η σύγκριση με τον άφαντο… Τομ Κρουζ. Όμως το πρόβλημα της έλλειψης ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη είναι δομικό στοιχείο του χαρακτήρα του και δεν λύνεται πετώντας λάσπη στον αντίπαλο. Θα ζητούσα από τον εκπρόσωπο του κ. Μητσοτάκη να επανορθώσει αλλά είναι μάταιο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tο Dog’s Voice που διαχειρίζεται τη φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι τοποθετήθηκε σχετικά. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στις 13 Αυγούστου, και εξέφρασε την επιθυμία του να φιλοξενήσει ένα σκύλο. Στη συνέχεια έκανε μια μικρή βόλτα και ζήτησε να γνωρίσει έναν από αυτούς τους σκύλους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του ζώου.

Ο οργανισμός τόνισε ότι καμία υιοθεσία δεν πραγματοποιείται στη δομή χωρίς να έχει προηγηθεί εξακρίβωση των κηδεμόνων και έλεγχος του περιβάλλοντος στο οποίο θα ζήσει το ζώο.

Το σκυλάκι για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τελικά κηδεμόνα, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητήσει να φιλοξενήσει κάποιο άλλο ζώο που έχει ανάγκη, μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη…

Αναλυτικά ανάρτηση Κασσελάκη:

«Λυπάμαι που τις μέρες μιας τέτοιας καταστροφής είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σε προσωπικό ζήτημα, αλλά η επιβίωση του καθεστώτος Μητσοτάκη στηρίζεται διαχρονικά στη σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων. Το καθεστώς διασπείρει τα χυδαία ψέματα μέσω των ΜΜΕ του, τα έμμισθα τρολ του αναλαμβάνουν, και η ρετσινιά μένει.

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν έβαλε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, τον κ. Ρωμανό, να με παρουσιάσει σαν απατεώνα, που είπε ότι θα υιοθετήσει πυρόπληκτο σκυλάκι, το έκανε μια βόλτα και το γύρισε πίσω.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι ώστε να εκτελούμε εντολές Γκρίνμπεργκ στη ζωή μας, και επειδή η ζωοφιλία είναι στοιχείο ταυτοτικό για μένα, αναδημοσιεύω την ανακοίνωση του Dog’s Voice.

«Το συγκεκριμένο ζωό είχε τελικά κηδεμόνα, ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ενημερώσαμε τον κ. Κασσελάκη και ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Ξέρω ότι ενόχλησε η παρουσία μου από την πρώτη στιγμή στο πεδίο της καταστροφής, και η σύγκριση με τον άφαντο… Τομ Κρουζ. Όμως το πρόβλημα της έλλειψης ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη είναι δομικό στοιχείο του χαρακτήρα του και δεν λύνεται πετώντας λάσπη στον αντίπαλο.

Θα ζητούσα από τον εκπρόσωπο του κ. Μητσοτάκη να επανορθώσει αλλά είναι μάταιο.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός βρίσκονται σε τέτοιο παροξυσμό μεγαλομανίας που δεν ψέλλισαν έστω μια συγγνώμη προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έμειναν χωρίς στέγη, περιουσία και βιος. Αντίθετα, τους χαρακτήρισαν «λίγους».

Η συμπεριφορά τους απέναντί μου είναι ένα πταίσμα μπροστά σε αυτή την ύβρι».

Η ανάρτηση από το Dog’s Voice:

«Μετά από τεράστια κούραση και αγωνία των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Stefanos Kasselakis.

Την Τρίτη 13/8 ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων του Οργανισμού στο Γαλάτσι, ξεναγήθηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων που επίσης μας επισκέφθηκαν, και μας ρώτησε τι είδους βοήθεια χρειαζόμαστε. Του απαντήσαμε πως η πιο σημαντική βοήθεια είναι η φιλοξενία ζώων που δεν έχουν κηδεμόνες καθώς εμείς σαν Οργάνωση δεν επανεντάσσουμε ζώα ως αδέσποτα στις καμμένες περιοχές πρώτον γιατί είναι βλαπτικό για την υγεία τους, δεύτερον γιατί συνήθως δεν ξέρουμε που ζούσαν ακριβώς, αν και ποιος τα φρόντιζε ως αδέσποτα και τρίτον γιατί έχουν μια ευκαιρία να αλλάξουν ζωή και είμαστε εδώ να τους τη δώσουμε.

Μετά από αυτή τη συζήτηση ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο και η ίδια του έδειξε τον χώρο όπου είχαμε σκύλους με microchip καταχωρισμένα σε Δήμους τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι επιβεβαιωμένα αδέσποτα. Πράγματι, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του. Μας ρώτησε και για τη διαδικασία της υιοθεσίας των ζώων της δομής και του απαντήσαμε πως δεν πραγματοποιείται καμία υιοθεσία στη δομή καθώς η διαδικασία εξακρίβωσης κηδεμόνων απαιτεί χρόνο και ευθύνη από μέρους μας.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο Δήμο, όπως κάνουμε για όλους όσους ενδιαφέρονται, και είπαμε στον κ. Κασσελάκη ότι θα τον ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τη διαδικασία φιλοξενίας και ότι το ζώο θα μείνει στη δομή και στην ευθύνη μας μέχρι τότε καθώς πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία που αφορά σε έλεγχο περιβάλλοντος και εξακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης του ζώου πριν τη διάσωση του. Συμφώνησε, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας και λίγο αργότερα έφυγε.

Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.»

Διαβάστε επίσης:

Ανοικτή επιστολή και πρωτοβουλία Χάρη Δούκα για την Αττική: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή

Μία εβδομάδα μετά τη φωτιά και αφού τελείωσε τις διακοπές του ο Μητσοτάκης θα πάει στην Πεντέλη

Χωρίς ρεύμα Ίος, Σίκινος και Φολέγανδρος: Αποκαθίσταται σταδιακά λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Κρήτη: Περίεργο εργατικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση-δημόσιος κίνδυνος, διαπρέπει μόνο στην προπαγάνδα και τη συγκάλυψη των ευθυνών της»

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου μετά τις σκηνές χάους – ΙΧ έμεινε μετέωρο, επιβάτες έτρεχαν να επιβιβαστούν (Video)

Θα προσλάβει ο ΑΝΤ1 τον… «519c» Κωνσταντίνο Φλώρο;

Απίστευτο νομικό τέχνασμα: Η Disney απορρίπτει την αγωγή χήρου για τον θάνατο της συζύγου του σε θεματικό πάρκο – Τα ψιλά γράμματα στην πλατφόρμα Disney+

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter