Κασσελάκης: «Είναι κρίσιμες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε από εδώ και πέρα» (Videos)

Κασσελάκης: «Είναι κρίσιμες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε από εδώ και πέρα» (Videos)

«Τα όργανά μας συνεδρίασαν περισσότερα από κάθε άλλο κόμμα. Τα όργανα έχουνε συνεδριάσει 6 φορές από τότε που εξελέγην πρόεδρος, έχω συναντηθεί με τους βουλευτές μας πάρα πολλές φορές δια ζώσης. Κάναμε και τη συγκέντρωση στις Σπέτσες τον Γενάρη, μία πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση. Η προσωπική επαφή έχει υπάρξει πολύ έντονη και πολύ στενή», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

 «Eίναι κρίσιμες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε από εδώ και πέρα και όλοι πρέπει να είμαστε προ των ευθυνών μας. Τα όργανα θα συνεχίζουν να συνεδριάζουν ακόμα πιο συχνά», συμπλήρωσε.

«Θα πάρουμε θέση. Η θέση της Κεντρικής Επιτροπής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πρόεδρο με κανονική θητεία όπως λέει το καταστατικό. Αν κάποιος λέει δημόσια ότι δεν πρέπει ο χ πρόεδρος, να είναι πρόεδρος του κόμματος, αυτό δε συνάδει. Μιλάμε για απλά πράγματα», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, ανέφερε: 

«Καταρχάς έχουμε πάρα πολύ δρόμο για δούμε τι ακριβώς θα γίνει στην Γαλλία στο τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας στην οποία η Αριστερά – και να το τονίσω όχι η κεντροαριστερά – έχει την μεγαλύτερη επιρροή από τις άλλες παρατάξεις και αυτό είναι θετικό. Αλλά πρέπει λίγο να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο, ποιο είναι το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας και ποιο το δικό μας. Εδώ μιλάμε για 577 περιφέρειες μονοεδρικές.

Αν κάποιος το κάνει αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας στην Γαλλία, θα είχαμε 89 Περιφέρειες στην Ελλάδα, με 89 μονοεδρικές Περιφέρειες. Πιστεύετε ότι μετά από 2 γύρους δεν θα αναγκαζόμασταν να έχουμε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων; Τότε να δείτε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον κ. Μητσοτάκη να πάρει 41% συν μπόνους και να μπορεί αυτή την στιγμή να κάνει ό,τι θέλει στην χώρα μας. Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που βασίζεται καθαρά στην δύναμη των κομμάτων στην Βουλή. Δεν μπορούμε έτσι να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Για τα πολιτικά, εάν πάρει κάποιος τα ποσοστά του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, και βάλει αυτάς τα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα για την Βουλή, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια διαφορά αυτού του κόμματος και δυνατότητα αυτοδυναμίας, κ.ο.κ.. Με αυτά τα ποσοστά όμως στον β γύρο στην Αθηνά, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήτ6αν προοδευτικός υποψήφιος, καταφέραμε να νικησδουμε4 τον κ. Μπακογιάννη. Η σύγκλιση στο τωρινό βουλευτικό σύστημα προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί υπάρχει και η ενισχυμένη αναλογική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά σε βάση προγραμμάτων. Δεν είναι το ίδιο με μονοεδρικές Περιφέρειες».

Για τη συζήτηση περί συγκλίσεων:  «Να αρχίσουμε την συζήτηση της σύγκλισης. Εγώ ο ίδιος στην ομιλία μου στην ΚΕ το Σάββατο, είπα ότι στις επόμενες προτάσεις νόμου – τροπολογίες που θα έχουμε στην Βουλή, στο ζήτημα των τραπεζών και τα υπερκέρδη τους που ζημιώνουν τον ελληνικό λαό, ότι εκεί θα απευθυνθώ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – όποια και αν είναι αυτή -, όταν οι προτάσεις είναι έτοιμες, για να συνεργαστούμε στο να τις βελτιώσουμε. Και αν είναι ένα πλαίσιο που υπάρχει συναίνεση, τότε έχει καλώς. Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κανένα απολύτως κώλυμα να έχουμε πολύ φιλολαϊκή μεταρρύθμιση στις τράπεζες, στα υπερκέρδη τους, στις προμήθειες. Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης, δεν έχει δουλέψει στην πραγματική οικονομία, στο επιχειρείν. Ο υπ. Οικονομικών πρέπει να έχει εμπειρία στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας. Δεν μπορεί να είναι θεωρητική η εμπειρία ενός υπουργού. Οι τράπεζες ρυθμίζονται από την ΕΚΤ. Αν έχει την δυνατότητα ο υπουργός να κάνει κάτι, γιατί δεν το κάνει;

Θέλουμε να έχουμε πλούτο με βιώσιμη συμπεριληπτική ανάπτυξη στην χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην μπορούν να περάσουν το κατώφλι των τραπεζών. Και συγχρόνως όσες έχουν πρόσβαση σε όλα τα συστήματα – τραπεζικά και πολιτικά – και να έχουν ρεκόρ κερδών. Κάτι δεν λειτουργεί στην οικονομία μας. Αν το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην χώρα μας τότε έχομε ένα τεράστιο ζήτημα στην χώρα μας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλες οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός – Τα φαβορί από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Γαλλία: Μετά τις εκλογές, τι; – Η επόμενη ημέρα μετά την πρωτιά του Μετώπου και τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η Γαλλία γιορτάζει την πλήρη ανατροπή – Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες! (Videos – Photos)

Δύο κόμματα σε ένα η ΝΔ – Οι ομάδες και οι εσωκομματικές συγκρούσεις που κορυφώνονται

Η κόπρος του Αυγενάκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Υποψήφιος για σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης στο Παρίσι – «Θα ήταν τιμή…»

«Ουφ»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τις γαλλικές εκλογές (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter