Κασσελάκης: Είναι εύκολο να σχολιάζεις, δύσκολο να βοηθάς από μέσα

Κασσελάκης: Είναι εύκολο να σχολιάζεις, δύσκολο να βοηθάς από μέσα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον Τάκη Χατζή και στο Talk Radio 98.9.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα: Από την Αυγή και την αμφισβήτηση ως το μεταναστευτικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας και για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι του είχε θέσει «προ των Ευρωεκλογών όλα τα προβλήματα που παρέλαβα στο κόμμα» προσθέτοντας ωστόσο: «δεν θα φανερώσω ιδιωτική συζήτηση με τον προκάτοχό μου».

«Σε γενικές γραμμές, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχαν πλήρη γνώση για τα ζητήματα του κόμματος και για τα οικονομικά. Είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου ότι έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές του Ιουνίου και μάλιστα ανάμεσα στη δεύτερη εκλογή και αναγκαζόμαστε αυτή την στιγμή να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση.»

Για τον Χρήστο Σπίρτζη: Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε αρχικά στην επιστολή των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την αποπομπή του Χρήστου Σπίρτζη.

«Υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα. Οποιαδήποτε ομάδα μελών μπορεί να προβεί στην Επιτροπή δεοντολογίας για να καταγγείλει ότι θέλει και μετά η Επιτροπή να αποφασίσει. Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής αλλά θα παρότρυνα τον κύριο Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του.»

«Διότι είναι πολύ εύκολο να βγαίνουμε στα κανάλια και να σχολιάζουμε τον τωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο της ανάταξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ένα μειωμένους πόρους και πολύπλευρα ζητήματα, να σχολιάζεις απέξω οποιαδήποτε μπορεί να το κάνει. Το δύσκολο είναι να βοηθάς από μέσα»

Για την Αυγή: Διαφημίσεις που δεν συνάδουν με την κουλτούρα της εφημερίδας

«Επίσης η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή από κάποια εξωτερικά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν συνάδει με την κουλτούρα και την ιστορία της εφημερίδας»

«Είναι εύκολο να πεις μην κλείσεις κάτι και να μην αγοράζεις το φύλλο. Και η σύμβαση που ανέφερα είναι ο λόγος που έμεινε ανοιχτή για 4 μήνες. Η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή που εξελέγην πρόεδρος. Ήταν σύμβαση που διήρκησε χρόνια. Δεν την σύναψα εγώ αλλά όποιος είχε δικαιοδοσία πριν. Η Αυγή τη σύναψε και το αφήνω εκεί. Αυτά τα ζητήματα είναι γνωστά. Πρέπει να υπάρξει στήριξη στην τωρινή ηγεσία όπως αρμόζει στις αρχές της Αριστεράς.»

Για τα Ασφαλιστικά ταμεία της Αυγής: Ο πρόεδρος δεν είναι η Διοίκηση των 2 εταιρειών

«Υπάρχει διοίκηση των 2 εταιρειών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση των 2 εταιρειών. Διαχωρίζουμε τους ρόλους»

«Οι ευθύνες θα αναληφθούν από τους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή. Η οικονομική επιτροπή της κεντρικής επιτροπής τα αναλύει όλα»

«Πού είναι οι βουλευτές όλων των κομμάτων; Δεν έχω πρόβλημα να κριθούν όλοι και όλες αλλά να λεν το πρόβλημα με το όνομά του όταν υπάρχουν θέματα που έχουν ταλανίσει τον ελληνικό λαό»

Ερωτηθείς από τους ακροατές για ποιο λόγο δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους αν και έχουν πάρει επιδότηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε:

«Την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίαση της»

Μεταναστευτικό: Οι ψυχές ανθρώπων δεν είναι εμπορεύσιμες

«Θεωρώ ότι είναι λιγότερο το μεταναστευτικό ως ζήτημα στις ευρωεκλογές σε σχέση με 5 χρόνια πριν. Το ζήτημα γι αυτές τις Ευρωεκλογές κατά την γνώμη μου, είναι η έλλειψη πλέον εμπιστοσύνης των ευρωπαίων πολιτών στο διευθυντήριο των Βρυξελλών»

«Ο κόσμος προτιμά την εθνική κυριαρχία στα χέρια του και η ακροδεξιά είναι αυτή που πρωτοστατεί να επιστρέψει η Εθνική Κυριαρχία στα χέρια της»

«Η αλληλεγγύη έφερε την ΕΕ σε ένα σημείο να γίνει το πιο πετυχημένο πολιτικό πείραμα. Θεωρούμε ως ΣΥΡΙΖΑ απαράδεκτο να γίνεται η ψυχή ταλαιπωρημένων ανθρώπων εμπορεύσιμο προϊόν και η χώρα που υπέγραψε στο σύμφωνο που υπέγραψε Μητσοτάκης αποθήκη ψυχών».

«Έπρεπε να υπάρχει αναγκαστική διανομή σε όλη την Ευρώπη. Αν ήμουνα πρωθυπουργός θα ασκούσα πολιτική πίεση και θα πιέζαμε και τους σοσιαλιστές να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση. Είναι αδιανόητο ο κ. Σολτς να στηρίζει την Φον ντερ Λαιεν στο μεταναστευτικό. Πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση». Ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό.

Κασσελάκης: Δεν θα ψηφίζαμε Μητσοτάκη στη Θέση της Φον ντερ Λάιεν

Ερωτηθείς εάν θέλει στην θέση της Φον ντερ Λαιεν τον κ. Μητσοτάκη είπε: «Είστε πρωινός στον χιούμορ απ’ ότι βλέπω κ. Χατζή, φέρτε και άλλο καφέ παρακαλώ, αστειεύτηκε ενώ πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οποιοδήποτε υποψήφιο που έχει νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία, προφανώς ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με την πολιτική της Φον ντερ Λάιεν, η απάντησή μου είναι ΟΧΙ»

Κασσελάκης: Ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη

«Δεν φοβόμαστε η επιθυμούμε να φύγει από τα πόδια μας ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουμε εμμονή μαζί του. Θέλουμε να τον κερδίσουμε για να προσφέρουμε ανακούφιση και κοινωνική πολιτική στη χώρα μας.»

«Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Το πρόβλημα με ΝΔ δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πώς έχει διαχειριστεί το Κράτος Δικαίου. Είναι απαράδεκτο, με τις υποκλοπές και την Τραγωδία στα Τέμπη, πέραν από αυτό η πολιτική της ιδιωτιοκοποίησης δεν έχει αποδώσει»

«Η ΝΔ θα αποτύχει γιατί η ιδεολογία τους δεν φέρνει ομόνοια στον λαό και φτωχοποιεί ένα μεγάλο κομμάτι του και γι΄αυτόν τον λόγο υπάρχει και η δυσαρέσκεια στο 28%. Ήδη εμείς ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης πλέον είναι ο πρωθυπουργός του 28%» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έτυχε να πολιτεύτηκε σε τιμητική θέση στο Επικρατείας.

«Το κόμμα που στήριξα είχε μια οδυνηρή ήττα και έτυχε να έχει και δεύτερη οδυνηρή ήττα. Έγινα πρόεδρος, τόνισε, και δεν με έφερε κανείς. Όποιος θέλει να συνεργαστούμε στο κομμάτι της πολιτικής πρότασης εδώ είμαστε για συγκλίσεις».

Κασσελάκης για Κεντροαριστερά

«Δεν αποδέχομαι τη λέξη Κέντρο. Το μεγαλύτερο κόμμα είναι η αποχή. Η παραίτηση που υπάρχει. Το μεγαλύτερο στοίχημα για την Αριστερά είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο που απέχει να αισθανθεί ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» 

«Τι είναι το Κέντρο; Κέντρο σημαίνει μετριοπάθεια ότι δεν είσαι δογματικός. Άλλο η φιλοσοφία σου να έχει ξεκάθαρη πυξίδα, όπως έχει η δική μας, και το λέω ξεκάθαρα ότι με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με ένα Κράτος Δικαίου, με φθηνή στέγη, με αποκέντρωση, με καλή Παιδεία και Δημόσια Υγεία μπορούμε να κάνουμε αναδιανομή του πλούτου που θα βελτιώσει όλη την οικονομία»

Ερωτηθείς εάν αυτό μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με ένα άλλο κόμμα ο κ. Κασσελάκης απάντησε;

«Όποιος κόσμος έρθει στο συνέδριο επανίδρυσης μπορεί να συμμετέχει ο κόσμος και να φτιάξει ένα νέο κόμμα που θα ανταποκρίνεται στο 2024. Θα είναι ένα άλλο κόμμα. Οι Σύνεδροι θα αποφασίσουν στο συνέδριο του Οκτώβρη. Πάντα σέβομαι τις αποφάσεις των μελών δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η πρόθεση όλων είναι να έχουμε ένα σύγχρονο κόμμα. το οποίο μπορεί να φέρει ρηξικέλευθες αλλαγές στην κοινωνία μας.»

«Όσον αφορά στα άλλα κόμματα που ευαγγελίζονται το Κέντρο κάνω ξεκάθαρες ερωτήσεις… περιμένω απαντήσεις να μας πουν που συμφωνούν. Στο ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν με την αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ελλάδα; Ή προτιμούν τον οδικό χάρτη Νετανιάχου – Μητσοτάκη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού χάρτη στο μέλλον;»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

Διαβάστε επίσης:


Κύκλωμα εκβιαστών: Συναντήσεις σε τουαλέτες καταστημάτων και χρήματα σε εφημερίδες έως… τάπερ – Νέες αποκαλύψεις (Video)


Καύσωνας διαρκείας: Χτυπά «42άρι» ο υδράργυρος – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» το Σαββατοκύριακο (LIVE)


Εισάγουμε σωρηδόν νωπά προϊόντα… που παράγουμε – Μεγάλη η αύξηση σε όγκο και αξία στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών


Καιρός: Καύσωνας διαρκείας με 40άρια για τουλάχιστον 10 μέρες – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» (live)


Φόβος και παράνοια με Μητσοτάκη


Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Κορινθία, Ξάνθη και Ηλεία – Μάχες των πυροσβεστών με τις διάσπαρτες εστίες


Ερυθρά Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο ανέφερε εκρήξεις δυτικά από τη Μόχα της Υεμένης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter