Κασσελάκης: Αναζητούμε όλη μέρα τη Λινού και δεν απαντά – Είχα ενημερώσει τον Φάμελλο ένα μήνα πριν (Video)

Κασσελάκης: Αναζητούμε όλη μέρα τη Λινού και δεν απαντά – Είχα ενημερώσει τον Φάμελλο ένα μήνα πριν (Video)

«Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπληρώνει:

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».

«Η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς. Αυτές άλλωστε συνιστούν και ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Αριστεράς και του συστήματος Μητσοτάκη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Δυστυχώς οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Και πρόσκαιρη πολιτική φθορά. Όμως για μένα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το άλμα προς τα εμπρός θα γίνει με κάθε κόστος» είπε, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές».

«Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την τοποθέτησή της στα ψηφοδέλτια του κόμματος, και αυτό είναι ένα μάθημα για το μέλλον» σημείωσε νωρίτερα, για την καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο MEGA αφήνοντας αιχμές και για την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος…

Υπενθυμίζεται πως αν η Αθηνά Λινού παραδώσει την έδρα της, πρώτη επιλαχούσα είναι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τα πυρά στη ΝΔ και ο Πολάκης

«Το ζήτημα της Αθηνάς Λινού είναι διαφορετικό από το θέμα Πολάκη και του τόνου του μέσα στη βουλή» είπε και χαρακτήρισε «αντιπαραγωγική» τη στάση του Χανιώτη βουλευτή την ημέρα που διαπληκτίστηκε με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, γεγονός που προκάλεσε τη διαγραφή του.

Πάντως, άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «ζήτουλα», όσο και στον υπουργό Υγείας ο οποίος του είχε πει «ουστ» στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

«Επιθυμώ η συμπεριφορά μας εντός Βουλής να αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που έχουν τη φωλιά τους λερωμένη» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδείς αναντικατάστατος»

Για τον Σωκράτη Φάμελλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως χθες άκουσε για «πρώτη φορά» ότι διαφωνούσε μαζί του «από την πρώτη βδομάδα» και υποστήριξε πως του είχε αποκαλύψει την πρόθεση του να τον αντικαταστήσει από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από έναν μήνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βάση του, είναι οι πολίτες που τον στηρίζουν. Ουδείς αναντικατάστατος στην Αριστερά… Πρέπει να βάλουμε το “εγώ” κάτω από το συλλογικό καλό στην πράξη» είπε με αφορμή τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Ας με προκαλέσουν….»

«Κάθε φορά που κάνουμε αντιπολίτευση -και έχουμε ροκανίσει πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη- αυτό επισκιάζεται από εσωτερικά θέματα του παρελθόντος» είπε αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε ξανά όποιον αμφιβάλλει για τη στήριξη που έχει από τη βάση να το εκφράσει ανοιχτά.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, όπου είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του.

«Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει σύγχρονο και η βάση θα αποκτήσει φωνή και δύναμη» είπε σε άλλο σημείο, φανερώνοντας το όραμά του για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Φάμελλος: Ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη – Θα τιμήσω την απόφαση του κόμματος (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης επέλεξε τον Νίκο Παππά – Όλο το παρασκήνιο ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

Κύκλοι Κασσελάκη: «Έχει την πλειοψηφία στη βάση, ας τον προκαλέσουν οι 87» – Βέβαιη η πρόταση μομφής

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ – Ζητήθηκε μέχρι και διακοπή

Κασσελάκης σε βουλευτές: «Όποιος μας στερήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διαπράξει μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter