ΚάSOS: Προκαλεί η Άγκυρα, ο τουρκικός στόλος κύκλωσε το νησί – Κοιτάει από μακριά η Αθήνα

ΚάSOS: Προκαλεί η Άγκυρα, ο τουρκικός στόλος κύκλωσε το νησί – Κοιτάει από μακριά η Αθήνα

Τη στιγμή που οι Τούρκοι κυκλώνουν την Κάσο με πέντε πλοία, η Αθήνα παρατηρεί από… μακριά τις εξελίξεις, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη να βγαίνει στα πάνελ κομπάζοντας για τα F-35.

Η παρουσία του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Ievoli Relume» ανοιχτά τις Κάσου, με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI), κινητοποίησε μονάδες του τουρκικού στόλου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό έως και πέντε πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στην περιοχή, οι δύο φρεγάτες «Gokova», «Gokcu» και η κορβέτα «Beykoz», όπως έγραψε και η «Καθημερινή».

Στην περιοχή έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας δύο ακόμη πυραυλάκατοι του τουρκικού ναυτικού, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις FIR Αθηνών από δύο ελικόπτερα και ένα UAV.

Διαβάστε επίσης: Στήνει σκηνικό έντασης η Τουρκία – Πέντε πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου

Τις προκλητικές κινήσεις του τουρκικού στόλου παρακολουθούσε μόνο η κανονιοφόρος «Αήττητος», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, όπως το γιατί δεν είχε προβλεφθεί ενισχυμένη ναυτική παρουσία της Ελλάδας πριν την εμφάνιση των τουρκικών πλοίων, με την όποια κινητοποίηση να γίνεται άμα τη εμφανίσει τους.

Μεταξύ άλλων, προστίθεται και η παρουσία τουρκικού ερευνητικού πλοίου, όπως σημειώνει δημοσίευμα του militaire.gr. Όπως γίνεται αντιληπτό, η Αθήνα οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς, οι οποίες κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με τις ένθεν κακείθεν εξαγγελίες περί «ήρεμων νερών».

Όλα αυτά, την ώρα που ο Άδωνης Γεωργιάδης προχωρά σε λεονταρισμούς με ύφος… γαλάζιου στρατηλάτη σε live μετάδοση.

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης γελοιοποιεί διεθνώς ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter