Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» – Τι είπε για τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» – Τι είπε για τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Με ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», τοποθετήθηκε για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων στο Καλλιμάρμαρο.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτησή της «δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο». 

Όπως είπε η ίδια «αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο». 

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας» ξεκαθαρίζει η Μαρία Καρυστιανού.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όπως ανέφερε «από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη». 

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κύριο Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος, μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο.

Έχω πει πολλές φορές ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς, διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο να είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς στον Σύλλογο έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή την οποία στηρίζουμε ένθερμα και την οποία έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε και στο εξωτερικό.

Έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας, ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρι στιγμής και προσπαθούμε την ξεπεράσουμε. Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί και για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας..»

Διαβάστε επίσης:

Φοίβος Δεληβοριάς: «Θα στήριζα τη συναυλία ακόμα και για μία οικογένεια που έχασε το παιδί της στα Τέμπη»

Στον αέρα η συναυλία για τα Τέμπη – Πλακιας: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter