Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο. Όχι μόνο για την γλυκιά δροσερή του γεύση, αλλά και για τα ποικίλα οφέλη του για την υγεία.
Γράφει Ελεάννα Τσιτσιμπίκου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ηλιούπολη
Το καρπούζι, χάρη στο νερό, στους ηλεκτρολύτες, στις βιταμίνες, στα αμινοξέα και ιδίως στο λυκοπένιο που περιέχει, προσδίδει ενυδατική, αντιοξειδωτική, κάρδιο-προστατευτική και οφθαλμό-προστατευτική δράση.
Το καρπούζι, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά και στην αναπλήρωση των χαμένων υγρών, που προκύπτουν εξαιτίας της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας και της αυξημένης θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γεύμα αποκατάστασης μετά την προπόνηση, ενώ παράλληλα μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια και να προστατεύσει το μυοσκελετικό σύστημα, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.
Δείτε ολόκληρο το θέμα στο runnfun.gr