Κάρολος: Υπέρμαχος της Ομοιοπαθητικής και της βοτανοθεραπείας ο γιατρός του παλατιού – Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία

Κάρολος: Υπέρμαχος της Ομοιοπαθητικής και της βοτανοθεραπείας ο γιατρός του παλατιού – Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία

Η υγεία του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, αποτελεί μείζον θέμα στον βρετανικό Τύπο και όχι μόνο. Ανησυχία εκφράζεται ωστόσο για τον γιατρό Μάικλ Ντίξον, έναν υπέρμαχο της ομοιπαθητικής και της βοτανοθεραπείας – όπως και ο ίδιος ο βασιλιάς – τον οποίο διόρισε ο Κάρολος ως επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του παλατιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στενό σύμβουλο του Καρόλου επί 22 χρόνια, στον οποίο όμως πολλοί Βρετανοί επιρρίπτουν τα προβλήματα υγείας του μονάρχη. Ο Ντίξον είχε υποστηρίξει μάλιστα την εισαγωγή θεραπειών όπως η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

Ο διάδοχος της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της ομοιοπαθητικής πιστεύοντας ότι οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν μεγάλη αξία. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να διορίσει τον Δρ. Μάικλ Ντίξον, ως επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βασιλικών ανακτόρων το 2022. Διευκρινίζεται, ότι ο Μάικλ Ντίξον δεν είναι ο θεράπων ιατρός του Καρόλου για τον καρκίνο.

Αναφορικά με τον 71χρονο γιατρό, το Μπάκινγχαμ εξέδωσε δήλωση που αναφέρει: «Ο Δρ Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίσουν με τις συμβατικές θεραπείες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».

Υπενθυμίζεται, πως παραμένει άγνωστος ο τύπος καρκίνου με τον οποίο έχει διαγνωστεί ο βασιλιάς Κάρολος, ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, για τον οποίο ο Κάρολος υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση.

Σημειώνεται, ότι η οργάνωση Cancer Research UK αναφέρει ότι ορισμένοι ασθενείς χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες για να αισθάνονται καλύτερα, να διευκολύνουν τις παρενέργειες των θεραπειών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Η αρωματοθεραπεία, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η θεραπεία μασάζ και η γιόγκα είναι από τα πιο κοινά παραδείγματα. Η φιλανθρωπική οργάνωση σημειώνει ότι «ένας καλός ομοιοπαθητικός δεν θα ισχυριστεί ότι η θεραπεία θα θεραπεύσει τον καρκίνο σας» και προσθέτει ότι θα πρέπει «πάντα να σας ενθαρρύνει να συζητάτε τυχόν θεραπείες με τον ειδικό για τον καρκίνο ή τον γιατρό σας».

Διαβάστε επίσης:

 Κάρολος: «Ήρθε η στιγμή ο Χάρι να επιστρέψει στο σπίτι του;» – Ελπίδες για μια βασιλική συμφιλίωση

Κάρολος: Ο Χάρι στο πλευρό του πατέρα του – Φουντώνουν τα σενάρια για επανασύνδεση

Κάρολος: Ο καρκίνος «διαγνώστηκε εγκαίρως» – Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν επιδεινωθεί η υγεία του

Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Documento Newsletter