Κάρλα Μπρούνι: Κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της καμπάνιας Σαρκοζί

Το πρώην σούπερ μόντελ Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί είναι αντιμέτωπη με ποινή πολυετούς κάθειρξης για τη φερόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης από το καθεστώς Καντάφι της προεκλογικής καμπάνιας του άνδρα της, Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών αν κριθεί ένοχη, καθώς οι κατηγορίες μπορούν να επισύρουν ποινές έως και 10 ετών η καθεμία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μπρούνι-Σαρκοζί, 56 ετών, κατηγορήθηκε για απάτη και παραποίηση μαρτύρων σε σχέση με τα έως και 54 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να έδωσε ο Μουαμάρ Καντάφι στον Σαρκοζί ως παράνομες προεκλογικές εισφορές για τη νικηφόρα προεδρική εκστρατεία του 2007, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Τον Ιούνιο, διαπιστώθηκε ότι η Κάρλα Μπρούνι διέγραψε μηνύματα που αντάλλαξε με μια Γαλλίδα επιχειρηματία που ανακρίθηκε από την αστυνομία για κατηγορίες για παραποίηση μαρτύρων. Από τότε που έχασε την επανεκλογή του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ το 2012, ο Σαρκοζί έχει γίνει στόχος πολλών ποινικών ερευνών. Το 2023, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή και νωρίτερα αυτό το έτος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της εκστρατείας επανεκλογής του το 2012.

Ο Σαρκοζί, 69 ετών, ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012. Ο Καντάφι δολοφονήθηκε στη Λιβύη το 2011.

Η πρώην πρώτη κυρία, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια/τραγουδοποιός και κάποτε έβγαινε με τον frontman των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ καθώς και με τον Έρικ Κλάπτον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν κριθεί ένοχη, καθώς οι κατηγορίες μπορούν να επισύρουν ποινές έως και 10 ετών η καθεμία.

Σύμφωνα με τη Le Monde, της έχει απαγορευτεί από το δικαστήριο να μιλήσει με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εκτός από τον σύζυγό της.

 

Διαβάστε επίσης:

Ιρλανδία: Ελικόπτερο συνετρίβη σε κτίριο – Αναφορές για θύματα

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις – Συνελήφθη στέλεχος της αντιπολίτευσης (Video)

Ερντογάν: «Ούτε βήμα πίσω για τη γαλάζια πατρίδα» – Επίθεση κατά Ισραήλ και ΛΟΑΤΚΙ

 

Ετικέτες