«Καρφώνει» το υπουργείο Περιβάλλοντος ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τις αντιπυρικές ζώνες (Video)

Εμφανώς εκνευρισμένος και ενώ η φωτιά στον Έβρο καίει για 13η ημέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «κάρφωσε» το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα κονδύλια που έχει λάβει για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή.

Ο ίδιος, σε έντονο ύφος, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο είχε λάβει τα κονδύλια για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς, με τις αντιπυρικές ζώνες ωστόσο να βλέπουμε να δημιουργούνται την ώρα της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra, ο ίδιος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε έγινε καθαρισμός και αντιπυρικές ζώνες τελευταία φορά στο δάσος της Δαδιάς, απάντησε: «Η απάντηση είναι ναι». Ο δημοσιογράφος προκειμένου να λάβει μια σαφή απάντηση για το πότε έγιναν αυτές οι ενέργειες, ρώτησε ξανά, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής απάντησε: «Έχει μέσα το πρόγραμμα το οποίοι έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα μεγέθη και τα ποσά τα οποία έχουν δοθεί είναι στη διάθεσή σας. Αυτή είναι η απάντηση».

Δείτε το βίντεο:

Το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις.