«Καρφιά» Σίφορντ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή διάταγμα Μπάιντεν για την απαγόρευση των λογισμικών spyware

«Καρφιά» Σίφορντ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή διάταγμα Μπάιντεν για την απαγόρευση των λογισμικών spyware

Με μια σειρά καυστικών αναρτήσεων που εξαπολύουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ρόλου της στο σκάνδαλο των υποκλοπών επιλέγει να τοποθετηθεί η αμερικανίδα πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ, στο περιθώριο της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν προγράμματα παρακολούθησης spyware που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Ορίστε τι σημαίνει περιορισμός του spyware από το κράτος. Όχι όπως εδώ που μας λένε ότι “απαγορεύσανε τα κακόβουλα λογισμικά” και εννοούνε ότι απαγορεύσανε την  *ιδιωτική* τους χρήση όσο το κράτος συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε ρητά την χρήση κακόβουλων spyware από δημόσιες αρχές και στην Ελλάδα», σημειώνει η Άρτεμις Σίφορντ σε μια ανάρτηση με σαφή αναφορά στα πεπραγμένα του Μεγάρου Μαξίμου ως προς το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Χαίρομαι που βλέπω την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κινείται προς την απαγόρευση εμπορικών οντοτήτων spyware που είναι υπεύθυνες για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στόχευση πολιτών των ΗΠΑ, όπως η Cytrox που κατασκευάζει το Predator», έγραψε και από τον λογαριασμό της στο Twitter η Άρτεμις Σίφορντ, σε μια πλάγια αλλά σαφή αναφορά για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ από την ΕΥΠ και το Predator όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Documento.

Προηγήθηκε η απόφαση του αμερικανού προέδρου μέσω διατάγματος να απαγορεύει στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν προγράμματα παρακολούθησης spyware που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το εκτελεστικό διάταγμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ξένες κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει εμπορικό spyware για ακατάλληλους σκοπούς, στοχεύοντας σε άτομα των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

«Η αυξανόμενη εκμετάλλευση των ευαίσθητων δεδομένων των Αμερικανών και η ακατάλληλη χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού spyware, απειλεί την ανάπτυξη αυτού του οικοσυστήματος. Ξένες κυβερνήσεις και άτομα έχουν αναπτύξει εμπορικό λογισμικό κατασκοπείας εναντίον θεσμών, προσωπικού, πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάζοντας σημαντικούς κινδύνους αντικατασκοπείας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξένες κυβερνήσεις και άτομα έχουν επίσης χρησιμοποιήσει εμπορικό spyware για ακατάλληλους σκοπούς, όπως για να στοχεύουν και να εκφοβίζουν τους αντιπάλους τους. Περιστέλλουν τη διαφωνία,περιορίζουν τις ελευθερίες έκφρασης, ειρηνικής συνάθροισης ή συνεταιρίζεσθαι, επιτρέπουν άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή καταστολή των πολιτικών ελευθεριών και παρακολουθούν ή στοχεύουν άτομα των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς την κατάλληλη νομική εξουσιοδότηση, διασφαλίσεις ή επίβλεψη».

Διαβάστε επίσης:

Σίφορντ για την παρακολούθησή της: Να βγει στο φως η πραγματική ιστορία της αλληλουχίας ΕΥΠ και Predator

Οι New York Times επιβεβαιώνουν το Documento για τη διπλή παρακολούθηση της Σίφορντ

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση της Σίφορντ

«Δεν ξέρω, δεν απαντώ» ο Οικονόμου για παρακολούθηση Σίφορντ από την ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter