«Καρφιά» Μπακογιάννη σε Σαμαρά: «Δοκιμάσαμε την πιο δεξιά ρητορική και πήραμε 18%, καλύτερα να μην ξαναδοκιμάσουμε» (Video)

Καρφιά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς σε συνέντευξή της στο Newsbeast υποστήριξε την γραμμή της «διεύρυνσης προς το κέντρο» που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «εάν σήμερα κάποιοι για λόγους πολλές φορές είτε προσωπικούς, είτε ιδεολογικούς νιώθουν καλύτερα με μία ρητορική που να είναι πιο δεξιά, πρέπει να τους θυμίσει κανείς, ότι το δοκιμάσαμε και πήραμε 18%. Καλύτερα να μη το ξαναδοκιμάσουμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «όταν εκφράζεις την κοινωνία την εκφράζεις στο εύρος που είχε ορίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δηλαδή γραμμή εναντίον της ακροδεξιάς και γραμμή εναντίον της άκρας Αριστεράς», ενώ τόνισε ότι «όποτε κλειστήκαμε στον εαυτό μας χάσαμε και όποτε ανοιχτήκαμε πολιτικά, με τις παραδοσιακές έννοιες του κέντρου και της δεξιάς κερδίσαμε».

«Ο Σαμαράς δεν είχε καμία συναισθηματική σχέση με τη Ρηγίλλης έλειπε και έντεκα χρόνια»

Σε ερώτηση για το ένα έκαναν λάθος οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που δεν πήγαν στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της ΝΔ η πρώην υπουργός της γαλάζιας παράταξης σημείωσε ότι «κατά τη γνώμη μου ναι. Ο μεν κύριος Σαμαράς ελάχιστα είχε περάσει από τη Ρηγίλλης. Δεν είχε καμία συναισθηματική σχέση, έλειπε και έντεκα χρόνια. Ο Καραμανλής όμως ήταν σε αυτά τα γραφεία στη Ρηγίλλης. Με στεναχώρησε πάρα πολύ που δεν ήρθε ο Κώστας Καραμανλής. Με στεναχώρησε προσωπικά, όχι για όποιο πολιτικό αντίκτυπο γιατί δεν έχει σε τελική ανάλυση, είχαν έρθει στην επίσημη εορτή των 50 χρόνων. Συναισθηματικά με ενόχλησε».

YouTube video player

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι «αλλοιώνεται η ταυτότητα της παράταξης» με την διεύρυνση προς το κέντρο. Μάλιστα, στη κοινή εκδήλωση που είχε γίνει με τον Κώστα Καραμανλή στο πολεμικό μουσείο (1/7) είχε πει ότι «πώς γίνεται όταν όλη η Δύση να στρέφεται πιο δεξιά ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;»

Διαβάστε επίσης

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Επιχείρηση διαγραφής της δημοσιογραφίας – «Τείχος» για την ελευθεροτυπία, μετά το αδιανόητο αίτημα του Αριστείδη Φλώρου της Energa

Νέα δημοσιεύματα για Τσίπρα-Βενιζέλο: Το δείπνο με οργανωτή τον Μαραντζίδη

Ποιο κράτος δικαίου;

Νοσοκομεία: Πανελλαδική 24ωρη απεργία – Τι απαιτούν οι γιατροί για τη Δημόσια Υγεία

Ολιστική σύγκρουση Καραμανλή – Σαμαρά με Μητσοτάκη