Καρφιά Μαρκόπουλου για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Δεν πρέπει να πληγώνουμε τους πολίτες»

«Λάθος» και προκλητική χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος την αγορά των δύο περσικών χαλιών, από το υπουργείο Τουρισμού στην τιμή των 18.000 ευρώ, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ερώτηση ο γαλάζιος βουλευτής είπε ότι τέτοια φαινόμενα «δεν βοηθούν. Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι μια επιτυχημένη υπουργός, φαίνεται και από τα στατιστικά δεδομένα, είναι πετυχημένη η τουριστική σεζόν. Θεωρώ όμως ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη ενδεχομένως και μέσα από την ταχύτητα που λειτουργούν τα υπουργεία, της ξέφυγε μία κατάσταση. Θεωρώ ότι ήταν λάθος. Το είπα, θα το ξαναπώ».

«Δεν πρέπει να πληγώνουμε τον Ελληνα πολίτη»

Παράλληλα, πρόσθεσε «ας μην αδικήσουμε μία συνολική πολιτική πορεία, με έργο, με αγώνα. Όμως ήταν κάτι λάθος. Δεν πρέπει να πληγώνουμε τον ‘Ελληνα πολίτη. Μην ξεχνάμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν θέλουμε τώρα να επιστρέψουμε σε λογικές των γνωστών «Μπον Βιβέρ» της πολιτικής, τύπου Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να είναι μία δύναμη της μετριοπάθειας, της τήρησης του μέτρου και της μη πρόκλησης».

«Ο κ. Σαλμάς υπερέβη τα εσκαμμένα»

Για την διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη γαλάζια ΚΟ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε ότι «ο κ. Σαλμάς υπερέβη τα εσκαμμένα με την έννοια ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει επιλέξει μία στάση διαφορετική από τους υπόλοιπους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία, μία στάση καταγγελτική πέρα των ορίων. Προφανώς εάν υπάρχει κάποιο ζήτημα, όλοι μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις, να υπάρξει διαφάνεια».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «ο Κ. Σαλμάς έκανε καταγγελίες εκτός κομματικών οργάνων, σε τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική παρέμβαση των βουλευτών. Ο κ. Σαλμάς είχε πάρει άλλο δρόμο. Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να κάνουν τις ερωτήσεις τους».

Τέλος, ο βουλευτής της Β΄Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος είπε για την πολιτική φθορά της κυβέρνησης, ότι πρέπει να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δεξιά, λαϊκιστικά κόμματα.

Διαβάστε επίσης

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής

Γερμανία: Το SPD πρώτο στο Βρανδεμβούργο – «Το κόμμα του Σολτς νίκησε, ο καγκελάριος έχασε»

Super League: Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική – Οι κερδισμένοι και τα ντέρμπι που έρχονται (Videos)

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές από το μεσημέρι