Πριν λίγες ημέρες ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές για την κατάσταση των στρατιωτικών νοσοκομείων, καθώς για τα περιστατικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο είχε πει ότι «εάν χρειάζονται βοήθεια από το ΕΣΥ, ευχαρίστως», ενώ επεσήμανε ότι «αυτά πάντως στο ΕΣΥ δεν συμβαίνουν». Τα καρφιά του υπουργού Υγείας, δεν έμειναν αναπάντητα, καθώς μεγάλη εσωκομματική κουβέντα έχει προκληθεί από την απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, η οποία μπορεί να πέρασε «στα χαμηλά» λόγω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, αλλά έχει αξία για τις γαλάζιες ανακατατάξεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Κόντρα, πριν λίγες μέρες είπε ότι «γενικότερα οι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία είναι πάρα πολύ καλές» και συμπλήρωσε ότι «αν έλειπαν οι στρατιωτικοί γιατροί και γενικότερα τα Στελέχη μας, ειδικά σε κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, το ΕΣΥ θα είχε καταρρεύσει».
Διαβάστε επίσης: Άδειασμα Γεωργιάδη σε Δένδια για το νοσοκομείο «424»: «Αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΘΑ – Αυτά στο ΕΣΥ δεν συμβαίνουν»
Παράλληλα, σημείωσε ότι «θυμίζω ότι πάνω από 176 γιατροί, νοσηλευτές έχουν στελεχώσει μονάδες νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, ενώ στα ακριτικά νησιά οπλίτες ιατροί στελεχώνουν κρίσιμες μονάδες. Παράλληλα, πάνω από 220 Στελέχη αυτή τη στιγμή είναι στο ΕΚΑΒ, ως πληρώματα νοσοκομειακών πληρωμάτων. Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι στρατιωτικοί υγειονομικοί βάζουν πλάτη, αφουγκραζόμενοι, από την πλευρά τους, με αίσθημα ευθύνης, τις ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία».
Επιβεβλημένες οι έκτακτες κρίσεις στο Υγειονομικό
Επίσης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε ότι η απόφαση να αλλάξουν οι διοικήσεις των στρατιωτικών νοσοκομείων ήταν επιβεβλημένη, λόγω των παθογενειών δεκαετιών.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «ήταν επιβεβλημένη αυτή η απόφαση, προφανώς με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά βεβαίως προστίθεται σε μια πρωτοβουλία που ούτως ή άλλως, ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε αναλάβει ήδη από τον Οκτώβριο, οπότε παρουσιάσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα Σχέδιο Νόμου, το οποίο επεξεργαζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες. Και ο λόγος που το παρουσιάσαμε, είναι ακριβώς γιατί διαπιστώσαμε κάποιες παθογένειες στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί περί τον Ιανουάριο και οφείλω να αναφέρω ότι με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις που θα φέρει, θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν παθογένειες δεκαετιών».
Διαβάστε επίσης:
Αστυνομικός Βουλής: Το τηλεφώνημα – μυστήριο μέσα από τη φυλακή στη σύζυγό του (Video)