Καρφί Σαλμά για Χατζηδάκη: «Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» (Video)

Καρφί Σαλμά για Χατζηδάκη: «Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» (Video)

Οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά την χθεσινή ερώτηση των 11 βουλευτών του κυβερνώντος για τα κόκκινα δάνεια, καθώς εάν και το Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα στο όνομα της «εσωκομματικής δημοκρατίας», οι διαφωνούντες μιλάνε δημόσια για κρίσιμες διαφωνίες σε ορισμένα κοινωνικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, μετά τις αιχμές του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε για «πολιτική απρέπεια» καθώς μετά την σχετική ερώτηση τους παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, σοβαρότατες αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άφησε και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Open είπε ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» .

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν φωτογραφίζει τον Κωστή Χατζηδάκη ο γαλάζιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν το αρνήθηκε, λέγοντας αυτό ότι «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου». Επίσης, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια».

«Ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια»

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «είναι συνταγματική μας θεσμική υποχρέωση να παρεμβαίνουμε και να κάνουμε χρήση του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου. Δεν πρόκειται περί ανταρσίας έχουμε 200 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας αυτοί που υπογράψαμε αθροιστικά. Έγινε διότι ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια και όπως είπαμε στην τελευταία ΚΟ αρκετοί βουλευτές μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών».

Επίσης, ο Μάριος Σαλμάς είπε ότι ήταν κι άλλοι βουλευτές που ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων τη συγκεκριμένη ερώτηση, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι «ρωτήσαμε για τον κόσμο και η ερώτηση απαντιέται για το πώς οι τράπεζες μείωσαν τα κόκκινα δάνεια». Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η κριτική του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε στον Αντ1 «είχαμε κάνει 5 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν πήραμε απάντηση».

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων – Το Ισραήλ μετακινεί στρατό στον βορρά

Reuters: Η Mossad και η «Μονάδα 8200» πίσω από την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Συρία, σύμφωνα με πηγές

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter