Καρδίτσα: Θρίλερ με εξαφάνιση 28χρονου – Καταγγελίες για παραλείψεις της ΕΛΑΣ, η οικογένεια ζητάει το Ανθρωποκτονιών

Καρδίτσα: Θρίλερ με εξαφάνιση 28χρονου – Καταγγελίες για παραλείψεις της ΕΛΑΣ, η οικογένεια ζητάει το Ανθρωποκτονιών

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα, ο οποίος παραμένει άφαντος από τις 7 Αυγούστου στην περιοχή των Φιλίων στις Σοφάδες Καρδίτσας. Μάλιστα η οικογένεια του 28χρονου κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας ζητώντας η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, καθώς έχουν διαπιστώσει μία σειρά από παραλείψεις στην έως τώρα διενεργούμενη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ο 28χρονος εξαφανίστηκε εντελώς ξαφνικά αφού πρώτα ενημέρωσε την οικογένεια του ότι θα πάει για περπάτημα στην περιοχή, όπως συνήθιζε. Οι ώρες περνούσαν και ο 28χρονος δεν εμφανίστηκε. Τότε ο πατέρας του, ενημέρωσε επίσημα τις αρχές και άρχισε η αναζήτηση του 28χρονου από αστυνομικούς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέχρι και σήμερα ωστόσο οι έρευνες έχουν αποδειχτεί άκαρπες καθώς ο 28χρονος, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, εξακολουθεί να αγνοείται.

Η οικογένεια του 28χρονου κατέθεσε σήμερα αίτημα, μέσω της δικηγόρου της, Χριστίνας Μητρονάτσιου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας με την οποία ζητεί να ανατεθεί η υπόθεση σε έμπειρο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα στο αίτημα περιγράφονται μία σειρά από πλημμέλειες και παραλείψεις κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η οικογένεια κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά δύο εργάτες με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που απασχολούνται σε συγκεκριμένη αγροτική επιχείρηση στην περιοχή ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τοπικό παράγοντα της ΝΔ που κάποιες πληροφορίες λένε ότι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Ωστόσο οι αστυνομικοί ουδέποτε έλαβαν καταθέσεις ούτε από τους συλληφθέντες αλλά ούτε και από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ λίγο μετά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το στέκι κοντά στο σημείο της εξαφάνισης

Επίσης οι αστυνομικοί δεν έλαβαν καταθέσεις ούτε από 11 αλλοδαπούς εργάτες που διαμένουν στην περιοχή. στο ίδιο σπίτι με ακόμη δύο συμπατριώτες τους. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο τελευταίοι φέρονται να αποχώρησαν από την περιοχή λίγες ώρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα. Η ομάδα αυτή των εργατών φέρεται να είχε ως στέκι συνάντησης στην περιοχή, συγκεκριμένο σημείο, πολύ κοντά στον τόπο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος. Επομένως οι συγγενείς του 28χρονου πιστεύουν ότι τυχόν εξέταση τους ως μάρτυρες πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξιχνίαση των ερευνών.

Εκτός από αυτούς, η οικογένεια ζητεί να εξεταστούν ως μάρτυρες και ακόμη μία ομάδα εργατών η οποία διαμένει σε κοντινή απόσταση στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο 28χρονος και μάλιστα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. Ένα σημείο δηλαδή που πιθανώς διέρχονται αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και ίσως να έχουν δει κάτι που να ναι χρήσιμο για τις έρευνες. Το ερώτημα βέβαια που εύλογα τίθεται είναι γιατί δεν εξετάστηκαν έως τώρα από τις αρχές τόσο οι εργάτες όσο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Η μαρτυρία κατοίκου

Την ίδια ώρα κάτοικος της περιοχής κατέθεσε στις αρχές πως κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος άκουσε δυνατές φωνές και ύβρεις, καθώς επίσης και σκυλιά που γάβγιζαν δυνατά. Κάτι που έκανε εντύπωση στην οικογένεια του μάρτυρα καθώς στην περιοχή επικρατεί συνήθως ησυχία.

Σε δήλωσή της στο documentonews.gr η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας του 28χρονου, Χριστίνα Μητρονάτσιου υποστηρίζει πως «η οικογένεια ζητεί να μεταβεί άμεσα στην περιοχή κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταθέσουν αυτοί που γνωρίζουν τι έχει συμβεί».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο 80χρονος για τις τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη – Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ (Video)

Ηράκλειο: Τουρίστας ήπιε 8 μπουκάλια ούζο και… ξέχασε πως έχει παιδί!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter