Καραμανλής, Σαμαράς και στο βάθος οι «11 + 8» – Οι «γρίφοι» ενόψει του street party στη Ρηγίλλης

Λίγες ώρες απομένουν ώστε να φανεί εάν το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Καραμανλή – Σαμαρά κατάφερε να τους πείσει να παραστούν στο «street party» της Ρηγίλλης. Την ίδια ώρα, το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς φαίνεται ότι οι γαλάζιες ομαδοποιήσεις φοβίζουν τον πρωθυπουργό, μετά και τη νέα κατάθεση της ερώτησης 8 γαλάζιων βουλευτών για την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, με το Μαξίμου να προσπαθεί να την υποβαθμίσει.

Λίγες ώρες πριν το πάρτι έξω από το κτήριο που επί σχεδόν τρεις δεκαετίες στέγαζε το κόμμα της ΝΔ, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα δώσουν το «παρόν». Παρότι το κλίμα παρουσιάζεται από τους διοργανωτές πανηγυρικό, πολλοί φοβούνται ότι οι Καραμανλής – Σαμαράς δεν θα παρευρεθούν στο πάρτι.

Κυρίαρχη εκτίμηση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς πιθανότατα θα απέχει από τη σημερινή γιορτή. Μάλιστα, όπως γράφει η Καθημερινή, ο ίδιος έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν θα πάει.

Για τον κ. Καραμανλή, οι εκτιμήσεις διίστανται. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα επιλέξει και αυτός την αποχή, διότι είναι και ο ίδιος σφόδρα ενοχλημένος για πολλές πτυχές της ασκούμενης πολιτικής.

Μάλιστα, οι Καραμανλής – Σαμαράς φαίνεται ότι δεν είναι οι μοναδικοί που θα λάμψουν δια της απουσίας τους, καθώς όπως φαίνεται και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν να απέχουν, με το επιχείρημα «κάθε Παρασκευή φεύγω για την εκλογική μου περιφέρεια».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον 11 + 8 βουλευτές έχουν σπεύσει να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση με την κατάθεση ερωτήσεων, ενώ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και ποιοι θα παρευρεθούν στο πάρτι…

Πάντως, οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι κατάφεραν να πείσουν αρκετά στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος, έπειτα από το μπαράζ τηλεφωνημάτων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, περιμένοντας περίπου 3.000 μέλη και στελέχη του κόμματος στο street party.

Διαβάστε επίσης

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε 11 συνεχόμενες φορές νότιο προάστιο της Βηρυτού – Στόχος ο διάδοχος του Νασράλα

Προσωπικός γιατρός με… ανειδίκευτους και ειδικευόμενους – Η κυβέρνηση συνεχίζει τα πειράματα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Cassandra – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Η βαθμολογία σε Europa και Conference League – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

ΣΥΡΙΖΑίοι να «τουφεκάνε» ΣΥΡΙΖΑίους;

Η «κακή στιγµή» του ΑΤ Αγίου Παντελεήµονα;