Καραϊβική: Τροπικός κυκλώνας σαρώνει τα πάντα στο διάβα του – Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνονται (Video)

Καραϊβική: Τροπικός κυκλώνας σαρώνει τα πάντα στο διάβα του – Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνονται (Video)

Ο τροπικός κυκλώνας Έλσα πέρασε από τα νησιά Αγία Λουκία, Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένους. 180.000 Κουβανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν ειδοποιήθηκαν από τις αρχές ότι πρέπει να εκκενώσουν τη περιοχή. Φόβοι έχουν εκφραστεί και στις ΗΠΑ, όπου πιθανολογείται ότι ο τυφώνας να φτάσει έως και τη Φλόριντα. Ο κυκλώνας Έλσα «τρέχει» με 110 χιλιόμετρα την ώρα αλλά αρχίζει και επιβραδύνεται, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι και μία εβδομηνταπεντάχρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη Δομινικανή Δημοκρατία αφότου κατέρρευσαν οι τοίχοι πάνω τους. Ένα τρίτο άτομο έχασε τη ζωή του στην Αγία Λουκία. Στη Δομινικανή Δημοκρατία κατεγράφησαν πλημμύρες που οδήγησαν σε εκκενώσεις ενόσω κύματα ύψους σχεδόν μισού μέτρου ξέφραζαν τα συντρίμμια στις ακτές της πρωτεύουσας Σαν Ντομίνγκο.

Η Κουβανική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιητικά σήματα σε 180.000 κατοίκους που αναμένεται να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα και έχουν ήδη μεταφερθεί σε κρατικά καταφύγια ή κατέφυγαν σε συγγενείς και φίλους. Ταυτόχρονα, μεγάλοι όγκοι σοδιάς ζαχαροκάλαμου και κακάο έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς τοποθεσίες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επιπλέον, τα νησιά Μπαρμπέιντος χτυπήθηκαν ιδιαίτερα βάναυσα, φθείροντας τις οικίες πάνω από 1.100 ανθρώπων και καταστρέφοντας ολοσχερώς 62 σπίτια. Έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να βρει προσωρινό κατάλυμα στους πληγέντες.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter