Καπραβέλος: Από τα σχολεία η διασπορά του κορωνοϊού

Καπραβέλος: Από τα σχολεία η διασπορά του κορωνοϊού

Μια ακόμα επιβεβαίωση για τον τρόπο που τα φιλοκυβερνητικά μέσα επιδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, παρά τον τραγικό απολογισμό που σημειώνεται επιδημιολογικά, κατεγράφη όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος επέλεξε να κλείσει την συνέντευξη με τα ακριβώς αντίθετα σχόλια από τις συστάσεις τις επιστημονικής κοινότητας, παρά το γεγονός ότι ο καλεσμένος του, κ. Καπραβέλος διαφωνούσε σε έντονο βαθμό.

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε από πλευράς Ευαγγελάτου, ότι οι επιστήμονες αναφέρουν πως το μοντέλο που υιοθετήθηκε στα σχολεία πριν κλείσουν εφαρμόστηκε καλά κι ότι δεν είδαν αύξηση κρουσμάτων, για να σπεύσει ο Νίκος Καπραβέλος να τον διακόψει:

«Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο; Εμείς μέσα στην εντατική αυτό λέμε;» προσθέτωντας ότι από τον Αύγουστο ήδη ζήτησαν να μείνουν το χειμώνα για ένα διάστημα τα σχολεία κλειστά.

Υψηλοί έμειναν οι τόνοι από πλευράς Νίκου Καπραβέλου, στη συζήτηση σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα για το άνοιγμα των σχολίων, παρά τα 50.126 κρούσματα της Τρίτης, ενώ παρουσιάζονταν ως «καλώς καμωμένα» τα μέτρα που ελήφθησαν από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου, από τα μέσα ενημέρωσης.

Στην εκπομπή Livenews, ο καθηγητής, τόνισε ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων γίνεται διαρκώς δυσκολότερη και  επέμεινε ότι τα ανοιχτά σχολεία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην διασπορά του ιού, παρά την επιμονή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι ο χειρισμός της κατάστασης «πήγε καλά» με το 50%+1 των μαθητών ως μέτρο για να κλείνουν τα σχολεία, όπως ίσχυε πριν τις γιορτές.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», έσπευσε να διαψεύσει τους παραπάνω ισχυρισμούς, διαφωνώντας έντονα με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η κατάσταση των μολύνσεων, διερωτώμενος μάλιστα σε σχέση με το ζήτημα του συμβιβασμού της επιτροπής με τον υψηλό αριθμό θανάτων.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία, αντιτάχθηκε στα σχόλια του παρουσιαστή, ζητώντας να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος περιορισμού των νέων μολύνσεων.

Διαβάστε επίσης: «Καμπανάκια» Καπραβέλου: Παράταση στο άνοιγμα των σχολείων – Στο τραπέζι το σενάριο του καθολικού lockdown, τόνισε

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter