Κάππαρη: Ένας καλοκαιρινός διατροφικός “θησαυρός”

Κάππαρη: Ένας καλοκαιρινός διατροφικός “θησαυρός”

Επειδή η κάππαρη σίγουρα δεν σας “γεμίζει το μάτι”, η ανάγνωση αυτού του άρθρου είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να την εκτιμήσετε περισσότερο.

Τι είναι η κάπαρη;

Είναι ένα φυτό της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου που παράγει βρώσιμα μπουμπούκια και καρπούς. Η κάπαρη είναι ένας αγκαθωτός θάμνος που ευδοκιμεί σε βραχώδη και ξηρά εδάφη.

Η συγκομιδή της κάπαρης γίνεται στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν τα άνθη είναι ακόμα κλειστά και οι καρποί ανώριμοι. Αφού τυλιχτούν σε ύφασμα για μία ημέρα, η κάππαρη τοποθετείται σε βαρέλια με άλμη και ξύδι, όπου αποθηκεύεται για αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο runnfun.gr

Documento Newsletter