Κάπου μακριά σε μια άγνωστη χώρα με έναν εξίσου άγνωστο πρωθυπουργό

Θα σας καλέσω να σβήσουμε από τη μνήμη μας το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη και την Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι αναφερόμαστε σε μια χώρα του λεγόμενου Δυτικού κόσμου ενταγμένη σε όλες τις δομές – συμμαχίες του, με έναν άγνωστο σε εμάς πρωθυπουργό. Στη χώρα αυτή ένα σκάνδαλο όπου η ίδια εταιρεία παραδέχθηκε και πλήρωσε εξωδικαστικά γι αυτό, βαφτίστηκε «σκευωρία» και όσοι επιδίωξαν να το διαλευκάνουν ή να αποδώσουν Δικαιοσύνη βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με διώξεις!

Στην ίδια χώρα αποκαλύπτεται ότι δημοσιογράφοι και πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης παρακολουθούνται, επίσημα από την ΕΥΠ, ανεπίσημα από παράνομα λογισμικά.

Στην Επιτροπή που συστάθηκε στη Βουλή για τη διαλεύκανσή του δεν κλίθηκε ένα από τα δύο θύματα της παρακολούθησης, ούτε ο υπουργός Επικρατείας που είχε στην ευθύνη του την ΕΥΠ, ενώ η αδελφή του πρωθυπουργού, με την επίκληση του απορρήτου, απείλησε με 10ετη φυλάκιση όσους εντός της Επιτροπής αποκαλύψουν λεπτομέρειες. Παράλληλα η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής απαγόρευσε ακόμη και τη διανομή των πρακτικών στα μέλη της ενώ τα αρχεία των παρακολουθήσεων χάθηκαν έτσι ξαφνικά από λάθος της ΕΥΠ! Την ίδια ώρα και με νόμο της ίδιας Κυβέρνησης όταν αποκαλυφθεί ότι ένα τραπεζικό στέλεχος διέπραξε απάτη κατά της τράπεζάς του δεν μπορεί να διωχθεί αν δεν προσφύγει στη Δικαιοσύνη η ίδια η τράπεζα ενώ τα προϊόντα εγκλήματος (π.χ. μαύρο χρήμα) μετά την πάροδο 18 μηνών, αν δεν υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης, επιστρέφουν στους παράνομους ιδιοκτήτες τους και ο δημοσιογράφος που ερευνούσε τα δύο παραπάνω θέματα παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ!

θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι πρωίας αλλά να καταλήξουμε κάπου. Ο θεσμικός κατήφορος Μητσοτάκη προκαλεί εντύπωση και για έναν ακόμη λόγο: ο ίδιος πλάσαρε τον εαυτό του ως «θεσμικό πρωθυπουργό» και το «επιτελικό» του κράτος ως εκείνο που θα βγάλει τη χώρα από τις μνημονιακές ράγες και θα τη ξαναβάλει στη λεωφόρο της κανονικότητας. Ο ίδιος άνθρωπος μας συστήθηκε ως εκσυγχρονιστής και αντικρατιστής και έσπασε κάθε ρεκόρ στους μετακλητούς και τις απευθείας αναθέσεις!

Γι αυτό ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το πιο πιθανό είναι στη χώρα αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ο θεσμικός κατήφορος. Ίσως με αλλαγή του εκλογικού νόμου και προσφυγή στις κάλπες με την επίκληση της πολιτικής σταθερότητας και των ασύμμετρων απειλών!