Κάποτε ηγεμόνας, τώρα πρωθυπουργός

Κάποτε ηγεμόνας, τώρα πρωθυπουργός

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβλεπε τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα να τρέμει σαν το ψάρι μπροστά του. Στελέχη που πέταξε από την κυβέρνηση σαν την τρίχα από το ζυμάρι για να βολέψει πάσης φύσεως «εκσυγχρονιστές», βουλευτές που τους έταζε λαγούς με υπουργικά πετραχήλια και δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του, υπουργοί που «ξηλώθηκαν» γιατί εφήρμοσαν κεντρικές αποφάσεις και θύματα του Predator και της ΕΥΠ έπαψαν να συναγωνίζονται ποιος θα τον χειροκροτήσει με μεγαλύτερη θέρμη.

Τη δυσμενή (για τον ίδιο) μεταβολή αντίκρισε με τα μάτια του και την άκουσε με τα αυτιά του ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ. Η εκλογική σφαλιάρα, η ακρίβεια, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, το θολό ιδεολογικό προφίλ ήταν στο μενού της κριτικής, ενώ δεν έλειψαν και υπαινιγμοί για «δουλίτσες» υπουργών με φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Ο πρωθυπουργός μπορεί να πλανάται πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποσυμπίεσε τη βαλβίδα. Μπορεί, επίσης, να θεωρεί –εν αντιθέσει με όσα δήλωσε στον Alpha μετά τις ευρωκάλπες– ότι το 41% «είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για τον πρόεδρο της ΝΔ που κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό ποσοστό στην ιστορία της παράταξης, κάτι που πιπιλίζουν σαν καραμέλα βουλευτές και στελέχη της δεξιάς «φράξιας» του κόμματος.

Παράλληλα, όσοι δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη πτέρυγα και πόνταραν χωρίς αντίκρισμα στον πρωθυπουργό βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, όντες οι πρώτοι που θα τρίψουν τα χέρια τους με ικανοποίηση στην πρώτη κυβερνητική στραβή. Κοντολογίς, ο Κυρ. Μητσοτάκης έπαψε να είναι διαχειριστής της γαλάζιας πολυκατοικίας, ενώ η ηγεμονία του στο πολιτικό σκηνικό είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά του ελλείμματος εναλλακτικής. Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, να θρυμματιστεί και αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter