«Κάποιος να σταματήσει τον Νετανιάχου» γιατί οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε πόλεμο, λέει ο ΥΠΕΞ της Ιορδανία

«Κάποιος να σταματήσει τον Νετανιάχου» γιατί οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε πόλεμο, λέει ο ΥΠΕΞ της Ιορδανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε ότι κάποιος πρέπει να σταματήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδή οδηγεί την περιοχή της Μέσης Ανατολής σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια και η αλήθεια είναι, εκτός και αν κάποιος σταματήσει τον Νετανιάχου, σταματήσει αυτήν την κυβέρνηση, ο πόλεμος θα μας συμπεριλάβει όλους», είπε ο Αϊμάν Σαφάντι σε δημοσιογράφους, πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, είπε από την πλευρά του ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό αυξάνουν τον κίνδυνο να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου. «Πιστεύουμε πολύ, πολύ, πολύ έντονα ότι είναι αναγκαία μια εκεχειρία, ότι τα όπλα δεν θα λύσουν τίποτα, ότι πρέπει να προχωρήσουμε με στόχο την ειρήνη στην περιοχή και η ειρήνη είναι βαθιά ριζωμένη στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος», τόνισε.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σήμερα, ο Νετανιάχου μίλησε επί μακρόν για την επιθυμία του να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία και είπε ότι η χώρα του πολεμά σε επτά μέτωπα. «Ήταν ενδιαφέρον να δούμε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου (…) να μην αναφέρει ούτε μια φορά την Παλαιστίνη, τους Παλαιστίνιους σχολίασε ο Σαουδάραβας υπουργός. «Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Χωρίς την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος δεν θα είναι δυνατόν να φτάσουμε σε μια περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία εάν δεν επιλυθεί το παλαιστινιακό.

Ο Ιορδανός υπουργός συμφώνησε. «Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι όλοι εμείς είμαστε πρόθυμοι, αυτή τη στιγμή, να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Ισραήλ, εφόσον το Ισραήλ τερματίσει την κατοχή και επιτρέψει την ανάδυση ενός παλαιστινιακού κράτους, ενός ανεξάρτητου κράτους. Όμως (ο Νετανιάχου) δημιουργεί κινδύνους επειδή απλώς δεν θέλει τη λύση των δύο κρατών», είπε ο Σαφάντι.

Διαβάστε επίσης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter