«Κάποιες φορές γίνονται και λάθη» απαντά ο Ζάεφ για το σκέτο «Μακεδονία»

«Κάποιες φορές γίνονται και λάθη» απαντά ο Ζάεφ για το σκέτο «Μακεδονία»

Σε λάθος αποδίδει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ το tweet του όπου αναφερόμενος στη χώρα του την αποκάλεσε με το σκέτο «Μακεδονία». Παράλληλα τονίζει -μιλώντας στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων- πως δεν είναι λόγος για να αναβληθεί η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πραγματικά υποστηρίζει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πρακτικά ακόμα, οι Έλληνες παλεύουν για τους γείτονές τους σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Φυσικά, τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε (με την ελληνική κυβέρνηση) είναι σε φιλικό κλίμα. Πιστεύω στη Συμφωνία των Πρεσπων, στην οποία κατέληξα με τον καλό μου φίλο, Αλέξη Τσίπρα. Από αυτήν επωφελούνται και οι δύο πλευρές, και οι δύο χώρες, και οι δύο λαοί. Φυσικά, είμαι ο πρώτος που τηρεί τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ο Ζάεφ, σχολιάζοντας, στη συνέχεια, το λάθος με το tweet του σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020.

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 χρονών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος», ανέφερε.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και συνέχισε, αναφορικά με την καθυστέρηση, από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, της κατάθεσης στη Βουλή των Μνημονίων της Συμφωνίας.

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε 2 χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε 3 μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως -Μακεδόνες και Έλληνες- περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία», ανέφερε ο Ζάεφ και συνέχισε: «(η Συμφωνία) αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Documento Newsletter