Καναδάς: Τραγωδία με ισπανικό αλιευτικό- 7 νεκροί και 14 αγνοούμενοι

Καναδάς: Τραγωδία με ισπανικό αλιευτικό- 7 νεκροί και 14 αγνοούμενοι

Η ακτοφυλακή του Καναδά εντόπισε και ανέσυρε τα πτώματα επτά ανθρώπων, μετά τη βύθιση μιας ισπανικής μηχανότρατας στα ανοιχτά της Νέας Γης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 αγνοούμενους ναυτικούς.

Το αλιευτικό «Villa del Pitanxo», από τη Χώρα των Βάσκων, είχε 26μελές πλήρωμα, που αποτελείτο από 16 Ισπανούς, πέντε Περουβιανούς και πέντε υπηκόους Γκάνας. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 04:24 ώρα Γκρίνουιτς (06:24 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με το υπουργείο Αλιείας της Ισπανίας βυθίστηκε περίπου 450 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά του Νιουφάουντλαντ.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται από άλλο ισπανικό αλιευτικό σκάφος, ενώ έχει ξεκινήσει μια καναδική αποστολή διάσωσης, στην οποία αναπτύσσονται αλιευτικά σκάφη, ένα σκάφος διάσωσης και ένα ελικόπτερο. Οι καναδικές υπηρεσίες διάσωσης ελπίζουν ότι θα βρουν και άλλους επιζώντες στη ζώνη όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας διευκρίνισε ότι προς το παρόν τα αίτια της τραγωδίας είναι «άγνωστα». Ο καιρός στην περιοχή ήταν κακός, με ισχυρούς ανέμους και «μειωμένη ορατότητα», σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους.

Οι τρεις έως τώρα διασωθέντες, που είπαν στους διασώστες ότι «υπάρχουν πτώματα», πάσχουν από υποθερμία και μεταφέρθηκαν με καναδικό ελικόπτερο στην ξηρά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter