Καναδάς: Και δεύτερος επιστήμονας κατήγγειλε το κλείσιμο της έρευνας για μυστηριώδη ασθένεια του εγκεφάλου

Καναδάς: Και δεύτερος επιστήμονας κατήγγειλε το κλείσιμο της έρευνας για μυστηριώδη ασθένεια του εγκεφάλου
Μετά τον μικροβιολόγο Μάικλ Κούλθαρτ, ένας δεύτερος Καναδός επιστήμονας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση διέκοψε μια έρευνα για μια μυστηριώδη εγκεφαλική ασθένεια στο Νιού Μπράνσγουικ, η οποία πιστεύεται ότι μπορεί να είχε επηρεάσει 350 ανθρώπους.

Ο νευροεπιστήμονας Σάμιουελ Βάις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σταμάτησε σκόπιμα την έρευνα και ότι ο αριθμός των υποθέσεων είναι μεγαλύτερος από ό,τι έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στην ανατολική καναδική επαρχία, δήλωσαν για πρώτη φορά το 2021 ότι 40 άνθρωποι έπασχαν από μια ανεξήγητη νευρολογική πάθηση. Ένα χρόνο αργότερα, μια επιτροπή που συγκροτήθηκε στην περιοχή, διαπίστωσε ότι πιθανότατα είχαν γίνει λάθος διαγνώσεις και οι ασθενείς έπασχαν από άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο καθηγητής Βάις, νευροεπιστήμονας που εργάζεται για την καναδική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας, έγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η κυβέρνηση είχε σκόπιμα περιορίσει την αναζήτηση εξήγησης.

«Την άνοιξη του 2021, ένιωσα απίστευτα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια να ξετυλίξει το μυστήριο. Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η επιστημονική προσπάθεια τερματίστηκε μετά από αίτημα της (ομοσπονδιακής και επαρχιακής) Κυβέρνησης», έγραψε ο Βάις σε email που εστάλη τον Μάιο. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του παραλήπτη του email.

«Ήμασταν έτοιμοι να συγκεντρώσουμε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να ερευνήσουμε το μυστήριο, αλλά απορρίφθηκαν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βάις είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης, Ψυχικής Υγείας και Εθισμού στο Καναδικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας και μέλος του Καναδικού Ιατρικού Hall of Fame για την έρευνά του στη νευρογένεση, τη διαδικασία με την οποία δημιουργούνται νευρώνες στον εγκέφαλο, η οποία έχει πρωτοπορήσει στη θεραπεία πολλών εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Από την πλευρά της, η Δημόσια Υγεία New Brunswick ανέφερε στον ιστότοπό της: «Μια επιτροπή εποπτείας που εξέτασε τους φακέλους υποθέσεων και των 48 πιθανών περιπτώσεων διαπίστωσε ότι οι ασθενείς δεν είχαν κοινά συμπτώματα ή κοινή ασθένεια.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι έρευνες επιδημιών δεν είναι σπάνιες… Κάθε συστάδα ή εστία με άγνωστη αιτία θεωρείται “μυστήρια ασθένεια” έως ότου μπορεί να γίνει έρευνα επιδημίας για να διαπιστωθεί γιατί αρρωσταίνουν οι άνθρωποι».
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter