«Καμπανάκι» από διευθυντές σχολείων σε Κεραμέως για τις διδακτικές ώρες

Tην ανησυχία τους εκφράζουν οι διευθυντές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη μη λήψη μέτρων από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την αναπλήρωση των μαθησιακών κενών.

Όπως εξηγούν οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων «Οι ανακοινώσεις περί παράτασης του διδακτικού έτους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα. Ήδη τα μηνύματα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου ειδοποιούν ότι πολλοί/ές μαθητές/τριες αντιμετωπίζουν διευρυμένες δυσκολίες στην κατάκτηση των βασικών δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής».

Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε καλεί το υπουργείο Παιδείας το ταχύτερο δυνατόν και σε συνεργασία με το ΙΕΠ, να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο την αναπλήρωση των μαθησιακών κενών των μαθητών ιδίως των πρώτων τάξεων (π.χ. αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης, ταχύρρυθμα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, διάθεση του αναγκαίου χρόνου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για εμπέδωση της ύλης της προηγούμενης τάξης).

«Το σχέδιο αυτό, θα πρέπει να υλοποιηθεί με βάση τις προτάσεις των εκπαιδευτικών των τάξεων και των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να εκτιμήσουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών τους» καταλήγουν σε ανακοίνωση τους.

Ετικέτες