Διπλή επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης, τόσο στη ΝΔ, όσο και στην «αντίπαλό» του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη στάση τους κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.
Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο κ. Καμίνης είπε πως η Νέα Δημοκρατία είναι «δέσμια της συντηρητικής και λαϊκής της βάσης», ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την Φώφη Γεννηματά ως «φυγόμαχη» και να προσθέσει με νόημα ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από μία κρίσιμη ψηφοφορία»!
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αυτή αναφορά του Γιώργου Καμίνη στην Φώφη Γεννηματά, αφορά στην απουσία της δεύτερης και κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, απέστειλε επιστολή στη Βουλή, με την οποία δήλωνε ότι εάν ήταν εκεί θα ψήφιζε «ναι» στο νομοσχέδιο και «παρών» στο άρθρο 3 για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15.
Όσο για τις δηλώσεις και τους χαρακτηρισμούς Καμίνη, η απάντησή της, ουσιαστικά, ήταν… «απαξιώ!». Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από την Κρήτη όπου βρίσκεται για προγραμματισμένη διήμερη περιοδεία, ανέφερε ότι είναι επιλογή της και απόφασή της, να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο «για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου». Γι’ αυτό, όπως τόνισε, δεν θα απαντά «σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή». Τέλος, συνέστησε στον συνυποψήφιό της… «ψυχραιμία και μέτρο», καθώς οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν «από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης». Άρχισαν τα… κεντροαριστερά όργανα!
Παρεμπιπτόντως, την Πέμπτη θα γίνει το πρώτο άτυπο debate για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στο κανάλι Action24, με την παρουσία των Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Καμίνη, Νίκου Ανδρουλάκη, Γιάννη Μανιάτη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Γιάννη Ραγκούση. Η Φώφη Γεννηματά, όμως, αν και προσκλήθηκε δεν θα παραστεί, γιατί όπως έχει εξαρχής δηλώσει θα συμμετάσχει μόνο στα «θεσμικά» debates που έχουν αποφασιστεί από την Επιτροπή Αλιβιζάτου (σ.σ. ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδηλώσεων με παρουσία κοινού), «προκειμένου να μην υπάρξει ευτελισμός της διαδικασίας»…