Καμίλα Βαλίεβα: Χάνει το χρυσό μετάλλιο η 15χρονη Ρωσίδα – Ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου επιβεβαίωσε πως βγήκε ντοπέ

Καμίλα Βαλίεβα: Χάνει το χρυσό μετάλλιο η 15χρονη Ρωσίδα – Ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου επιβεβαίωσε πως βγήκε ντοπέ

Ντοπαρισμένη και με τη βούλα από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου (ΙΤΑ) είναι η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, που έκλεψε την παράσταση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τις δύο τετραπλές περιστροφές. Μετά την απόφαση αυτή, η Βαλίεβα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Guardian, o Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ) επιβεβαίωσε το θετικό δείγμα της Ρωσίδας και έτσι η συμμετοχή της στο ατομικό γυναικών, που είχε προγραμματιστεί για τις 15 και 17 Φεβρουαρίου, θα ανασταλεί όπως αναμένεται από την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), που έχει κατατεθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ανέφερε η ITA.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσίδα πατινέζ βρέθηκε θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη στηθάγχη και έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ από το 2014.

Μάλιστα, το γεγονός λαμβάνει πλέον τη μορφή σκανδάλου καθώς η Καμίλα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από τους Ολυμπιακούς – από τα τέλη Δεκεμβρίου!- ωστόσο, η Ρωσία την έστειλε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς του Πεκίνου. Το τεστ αντιντόπινγκ πραγματοποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Πρωταθλήματος στην Αγία Πετρούπολη από τη ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ (Rusada), όπως αναφέρει σε δελτίου Τύπου η ITA. Το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου, την επομένη που η Καμίλα και η ομάδα της κατέκτησαν το χρυσό.

Η Βαλίεβα συνέχισε σήμερα κανονικά τις προπονήσεις της στο Πεκίνο αν και φαινόταν ιδιαίτερα αμήχανη και νευρική ενώ έπεσε και τρεις φορές. Ωστόσο, διέκοψε ξαφνικά την προπόνηση μετά την είδηση αφού ξέρει ότι η ομάδα της εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα χάσει το χρυσό μετάλλιο με τους Αμερικανούς να λαμβάνουν την πρώτη θέση. Η 15χρονη κάλυψε το πρόσωπό της και έφυγε σκυφτή χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Όταν όμως ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν ήταν καθαρή και είχε πάρει ναρκωτικά, φάνηκε να κουνάει το κεφάλι της.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter